• Lokalne Novosti

  „Čepom do osmeha“ za Ginisa

  Humanitarno ekološka organizacija “Čepom do osmeha”, koja pomaže deci sa smetnjama u razvoju sakupljanjem plastičnih čepova, čime ujedno i štiti životnu sredinu, pokusace da postavi Ginisov rekord.

  U skladu sa  čvrstim ciljevima – širenju svesti o zaštiti životne sredine i razbijanju predrasuda o deci sa smetnjama u razvoju, tim „Čepom do osmeha“ osmelio se da se 29. i 30. septembra ove godine, upusti u jedan izuzetno značajan i veliki poduhvat – pravljenje mozaika od čepova

  U podvigu, pravljenju mozaika veličine 621 kvadratni metar na Trgu slobode u Novom Sadu, sa motivima ekologije  i zaštite životne sredine, simbolima grada Novog Sada, učestvovaće  približno 300 volontera iz  Beograda, Niša, Novog Sada, Subotice, Aleksandrovca, Raške i drugih gradova.

  Početak programa je u 10 sati u subotu 30. septembra 2017.  dok će okupljanje volontera biti sat vremena ranije. Pored mozaika biće muzički program, program za decu, koji uključuje animatore, radionice, dečje predstave.

  Akcija je pokrenuta 2012. godine  na inicijativu diplomirane ekološkinje Vanje Petković iz Novog Sada, i do danas  je sakupljeno  100 tona plastičnih čepova iz cele Srbije, čime je pomognuto osamnaestoro mališana širom Srbije. Humanu misiju su prepoznali i priključili joj se mnogi pojedinci, firme i institucije.

  Grad Novi Sad, gradonačelnik Miloš Vučević je podržao ovu inicijativu i uvrstio je kao manifestaciju koja ima veliki značaj u kulturnom životu Novog Sada kao Evropske prestonice kulture za 2021. i Evropske prestonice mladih za 2019. godinu.

  Budite deo svetski poznatog mozaika i pružite nam ruku podrške a mi smo tu da poverenje opravdamo.

  LJ.P.

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com