• Gradovi

  CNN preporučio 11 turističkih atrakcija u Srbiji

   

  Američka televizijka mreža Si-En-En (CNN) objavila je danas na svom veb portalu mini reportažu o Srbiji sa preporukom 11 destinacija koje turisti treba da obidju u Srbiji.

  Uz seriju fotografija, CNN je preporučio putnicima pored ostalog da obidju Beograd, Novi Sad, Suboticu, planinu Taru i manastir Studenicu.

  Prvi na listi destinacija je Beograd, a CNN opisuje ga kao „dinamičnu prestonicu koja leži na ušću Save u Dunav“.

  Dodaje se da Beograd ima „nepogrešivu“ energiju, posebno kada je u pitanju noćni život i „kultura kafea“.

  CNN medju najinteresantnijim lokacijama u srpskoj prestonici izdvaja Dorćol, navodeći da se radi o jednom od najatraktivnijih delova grada, zatim Knez Mihajlovu, Skadarliju i Savamalu.

  Na listi srpskih lokacija koje se preporučuju turistima našla se šetnja kroz Zemun i odmor u nekom od njegovih mnogobrojnih kafea i restorama, kao i Novi Sad.

  Novi Sad, nazvan „srpskom Atinom“, preporučen je kao kulturni i obrazovni centar.

  Predlaže se obilazak Trga slobode, gradske skupštine, rimokatoličke crkve i Petrovaradinske tvrdjave.

  CNN preporučuje Suboticu, njenu arhitekturu i madjarske ukuse i ambijent, kao i prirodne lepote Kopaonika, Zlatibora, Tare i Fruške Gore.

  Djavolja varoš takodje se našla na spisku interesantnih lokacija kao „nesvakidašnji prirodni fenomen“ koji vredi videti.

  Na listi se nalazi i Drvengrad, na Zlatiboru, kao „ekscentrično etno-selo“ uradjeno nalik na ona iz 19. veka, i Šarganska osmica.

  Medju najatraktivnijim turističkim lokacijama našao se i manastri Studenica, koji se nalazi na Uneskovoj baštini, a CNN navodi da se radi o jednom od najveličanstvenijih manastira u Srbiji.

  Turistima se preporučuje da vide i neki od srpskih muzičkih festivala, poput Egzita ili Guče.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com