• Novosti online

  Crna Gora: Uhapšen poslanik Nebojša Medojević

  Viši sud u Podgorici saopštio je danas da je poslanik Demokratskog fronta Nebojša Medojević uhapšen po njihovom nalogu, kao i da su izdali nalog i za hapšenje poslanika Milana Kneževića.

  Pritvor za Medojevića i Kneževića odredjen je dok ne pristanu da svedoče, dok njihovo saslušanje ne postane nepotrebno ili dok se krivični postupak ne završi, a najduže do dva meseca, računajući od dana hapšenja.

  Viši sud u Podgorici je za Medojevića odredio pritvor jer je odbio da svedoči u predmetu formiranom u Specijalnom državnom tužilaštvu zbog javno izgovorenih tvrdnji da navodno zna da bivšem gradonačelniku Podgorice Miomiru Mugoši neće biti odredjen pritvor jer je glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić primio mito u iznosu od 100.000 evra.

  Kneževiću preti zatvor zbog odbijanja da dostavi podatke o sudiji koji mu je navodno ponudio da mu za 10.000 evra ukine presudu zbog napada na policajaca 2015. godine.

  Poslanici Demokratskog fronta su odlučili da noć provedu u Skupštini, nakon što je policija uhapsila i sprovela u zatvor u Spužu poslanika Nebojšu Medojevića. Medojević je uhapšen posle ponoći pošto je napustio parlament kada je završena rasprava o Rezoluciji o Podgoričkoj skupštini iz 1918. godine.

  Visoki funkcioner DF Milan Knežević, poručio je na vanrednoj konferenciji noćas u jedan sat da se neće predati policiji i da će s kolegama iz DF-a ostati u Skupštini do daljeg.

  On je rekao da je trebalo da bude uhapšen zajedno s predsednikom Pokreta za promjene (PzP) Nebojšom Medojevićem.

  „Zbog konsultacija sam ostao pet-deset minuta duže u Skupštini, a ispred su bile dve ‘marice’ koje je trebalo da postupe po nalogu predsednika Višeg suda Borisa Savića. I ranije sam saopštio da nemam nameru da se dobrovoljno predam i zajedno ću s kolegama poslanicima ostati u Skupštni do daljeg, da demonstriramo princijepijelost i naš stav da su napadnuti Skupština, poslanici, Ustav, a najmanje Medojević i ja“, istakao je Knežević.

  Jedan od lidera DF-a i poslanik tog političkog saveza u Skupštini Crne Gore Andrija Mandić rekao je da se Crna Gora nalazi na ivici gradjanskog rata.

  „Medojević je na prevaran način, pošto je napustio Skupštinu posle glasanja o rezoluciji koju je predložila parlamentarna većina uhapšen i odveden u zatvor u Spužu. Očigledno je realizovana namera Višeg suda da Nebojšu Medojevića stave u zatvor zbog toga što su procenili da nije svedočio onako kako su se nadali, a ovde vidite da stoji još jedna „marica“ koja čeka Milana Kneževića kako bi i njega poveli u zatvor“, rekao je Mandić.

  Advokati: Nezakonito hapšenje Medojevića

  Branilac lidera Pokreta za promjene (PzP) i poslanika Demokratskog fronta (DF) Nebojše Medojevića, rekao je da je njegov klijent „pravnim nasiljem stavljen u zatvor“.

  Advokat Dražen Medojević danas je predao žalbu Apelacionom sudu na rešenje Višeg suda.

  „Akteri crnogorskog pravosudja doveli su sebe u kompromitujuću, pravno nemoguću situaciju. Nezabeleženo je da je neko uhapšen i da mu se u policijskom autu da rešenje o hapšenju. Ovo je prvi put u istoriji crnogorskog pravosudja da se političari hapse na ovakav način“, kazao je on.

  Advokat Medojevića je rekao da očekuje da Apelacioni sud hitno odlučuje o žalbi i dodao da je poslanik DF-a uhapšen a da mu nije skinut poslanički imunitet.

  Dušan Radosavljević, branilac Milana Kneževića, ocenio je da se rešenjem Višeg suda o hapšenju dvojice funkcionera DF-a ušlo u zonu apsurda.

  Bivši ministar pravde Dragan Šoć kazao je za portal Analitika da je hapšenje Medojevića protivustavno i nezakonito.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com