• Gradovi

  Crna Trava bez struje

  CRNA TRAVA – Zbog jakog vetra i vlažnog snega koji je pao na području Crne Trave u ovoj opštini već četvri dan nemaju redovno snabdevanje električnom energijim, a struja povremeno dolazi samo u centru mesta.

  Pod težinom vlažnog snega i grana drveća kao i zbog jakog vetra pokidale su se žice dalekovoda, pa za sada nema zvaničnih informacija kada će snabdevanje strujom na području ove opštine biti normalizovano.

  Ekipe elektrodistributivnog preduzeća su na terenu, ali rade u veoma teškim uslovima zbog čega se ne može ni pretpostaviti vreme okončanja neophodnih radova, ali prema nezvaničnim informacijama, taj rok se sada navodno meri satima. Radnicima „Elektrodistribucije“ je otežan pristup mestu kvara, ali čine se maksimalni napori da dalekovod bude osposobljen.

  Sve raspoložive ekipe su na terenu. Za kretanje koriste i specijalne sanke, ali ni one nisu od velike pomoći jer se i sa njima u sneg, dubine od oko pola metra, često propada. U Crnoj Travi ne rade preduzeća, ustanove kao ni prodavnice, a meštani strahuju za namirinice u svojim zamrzivačima bez kojih neće moći da „prebrode“ dugu i hladnu zimu na koju su u ovim krajevima navikli. U povremenom su prekidu i telefonske linije. Saobraćajnica od Vlasotinca ka centru Crne Trave je prohodna, ali su lokalni putevi do planinskih sela i brojnih zaseoka pod snegom koji gotovo neprekidno pada od ponedeljka.

  Snežna mećava oborila je veći broj stabala koja su pala na žice 35 kilovoltnog dalekovoda i bez struje ostavila i deo Vlasine zbog čega, prema nezvaničnim informacijama, ugostitelji na Vlasinskom jezeru razmišljaju da otkažu novogodišnje aranžmane.

  Izvor: Vecernje novosti

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com