• Južna Srbija

  ČUVENI JUGOSLOVENSKI KUVAR BORAVIO U NIŠU: NIŠ IMA PERSPEKTIVNE MLADE UGOSTITELJE

   

   

  U Nišu je proteklog vikenda završen peti po redu međunarodni “Gastro-turistički festival”.

  Festival je održan u niškom parku poznatijem kao svetosavski park i okupio je majstore kulinarstva i ugostiteljstva iz preko 20 zemalja.

  Među gostima i čuveno ime jugoslovenskog kulinarstva, gospodin Stevo Karapandža je ove godine predvodio žiri koji je imao zadatak da u gradu meraka proglasi najbolje. Žiri je predsedavao u niškom hotelu “018 IN” kome je pripala uloga domaćina. U žiriju su pored predsednika Steve Karapandže bila prisutna i brojna svetska imena iz sveta kulinarstva, a među njima i Istok Legat iz Slovenije, Julija Dragut iz Rumunije, kao i Tahir Amiraslanov iz Azerbejdžana.

  Stevo Karapandža je u niškom hotelu boravio sa suprugom Renatom i nije krio oduševljenje što ovaj hotel predvode menadžerski brat i sestra, Aleksandar i Milica Nikolić. U razgovoru sa Milicom je uputio reči pohvale za ljubaznost, ali i reči podrške što u okviru kompleksa intenzivno rade na unapređenju restoranske usluge.

  “Mi smo u ugostiteljskom razvoju i zaista se trudimo da naš restoran i ponuda hrane budu na nivou kakav dolikuje gradu u kome se hrana poštuje. Nije mala stvar da baš nama pripadne uloga domaćina žiriju gastronomskog festivala. Iskoristili smo ovu priliku da dobijemo neke korisne savete, pre svega od gospodina Karapandže.” – istakla je dvadesetšestogodišnja Milica Nikolić, menadžerka hotela “018 in”

  Stevo Karapandža je najpoznatiji jugoslovenski kuvar koji je za vreme SFRJ zajedno sa Ivom Serdarom i Oliverom Mlakarom vodio “Male tajne velikih majstora kuhinje”, popularnu emisiju RTV Zagreb. Bio je šef kuhinje najpoznatijih hotela u Zagrebu, Parizu, Londonu, Beču, Budimpešti… Pri napuštanju hotela nakon festivala i donešenih odluka Stevo Karapandža se upisao u knjigu gostiju.

  “Sretno i do nekog skorog viđenja! SIGURNO!” – napisao je između ostalog Stevo Karapandža uz reči na odlasku: “Imate dobar izbor, to je vrlo lepi izbor sa puno voća, bio je ovo ugodan boravak.”

  Festival je održan u organizaciji Udruženja ugostiteljskih i turističkih poslenika Niša, podršku je dao Grad Niš, a i mnogi drugi.

  N.P.

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com