Politika

Dačić: Ne bežim od odgovornosti

Jovica Slađana Srbi Libija komemoracijaFoto: TANJUG/ SRDJAN ILIC


Dačić je napomenuo da je rat u toj zemlji počeo još u februaru 2011. godine, kada su bezbednosni rizici bili veći.

„Ako je neko hteo da zatvori ambasadu u Libiji, imao je priliku da to uradi. Umesto toga su (ambasadoru Oliveru) Potežici dali blanko ovlašćenje da može da napusti ambasadu bez odobrenja ministra. Sve je to urađeno za vreme vlade (Mirka) Cvetkovića“, rekao je Dačić u parlamentu tokom rasprave o novom ministru odbrane.

Odgovarajući na pitanja poslanika Nove stranke Zorana Živkovića o pogibiji dvoje službenika, Dačić je naveo da su na zahtev o proceni situacije u toj zemlji iz ambasade stizale ocene da je opasnost manja nego što je bila 2011. godine i da nema nikave potreba za zatvaranje ambasade.“A da li je bilo kršenje procedure ili ne, to će biti utvrđeno. Utvrdiće se i disciplinska odgovornost i krivično-pravna odgovornost, ako postoji“, rekao je Dačić.

On je kazao da je mesec dana pre otmice uspeo da uvaži želju Slađane Stanković za premeštajem i dodao da je za to bila nadležna Komisija za premeštaj, koja duže vreme nije uspevala da joj nađe zamenu.

„Ne izbegavam odgovornost, samo govorim šta je realnost“, zaključio je Dačić.

Obdukcioni nalaz dvoje srpskih državljana koje su Amerikanci ubili u Libiji pokazao je da žrtve nisu mučene i da su stradale od detonacije bombe.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh