• Novosti online

  Dačić u Vatikanu

   

   

  Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić prisustvovao je danas u Vatikanu audijenciji kod pape Franje, organizovanoj za učesnike Konferencije o odgovornosti država, institucija i pojedinaca u borbi protiv antisemitizma u regionu OEBS-a.

  Šefovima delegacija obratili su se rimokatolički poglavar i ministar inostranih poslova Italije Andjelino Alfano i uputili poruku da je potrebno da države, institucije i pojedinci nastave borbu protiv antisemitizma i zločina sa njim povezanih.

  Papa Franja i ministar Alfano naglasili su da je odgovornost ključna i da ne može biti ravnodušnosti i zaborava prema zločinu koji je učinjen, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

  Prema najavama Ministarstva, Dačić će 30. i 31. januara boraviti u bilaterelnoj poseti Vatikanu.

  On će se sutra sastati sa vatikanskim sekretarom za odnose sa državama Polom Galagerom, kao i sa državnim sekretarom Svete Stolice kardinalom Pjetrom Parolinom.

  U sredu 31. januara prisustvovaće generalnoj audijenciji kod pape Franje prisustvovaće „generalnoj audijenciji kod Pape Franciska i tom prilikom će imati kurtoazni susret sa vrhovnim poglavarom Rimokatoličke crkve“, navodi se u saopštenju.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com