• Gradovi

  Dani Beča u Beogradu od 6. do 8. novembra

  Šef predstavništva Grada Beča u Beogradu Miloš Bogunović je rekao da ta manifestacija povezuje gradove i služi razmeni mišljenja i iskustava izmedju predstavnika gradova i stručnjaka na različite aktuelne teme.“Na taj način Grad Beč gradi mostove ka drugim gradovima u Evropi i podstiče saradnju izmedju gradova. Grad Beograd je važan partner Beča i Dani Beča treba da pomognu da se saradnja izmedju dve dunavske metropole produbi i da se postave temelji za zajedničke projekte koji će se sprovoditi u budućnosti“, kazao je Bogunović.

  Istakao je da je Beč i grad mode i dizajna i da će na otvaranju manifestacije predstaviti svoje moderno i inovativno lice.

  U saradnji sa Modnom školom Grada Beča 6. novembra će u „Dorćol placu“ biti prikazana modna revija Zabine Karner (Sabine Karner), nekadašnje apsolventkinje te škole.

  U okviru konferencije „Beograd i Beč – razvoj gradova kroz dijalog“ u Jugoslovenskoj kinoteci 7. i 8. novembra stručnjaci iz oba grada razgovaraće o upravljanju otpadom, javnom saobraćaju, digitalizaciji gradske uprave, brizi o starijim sugradjanima, socijalnom stanovanju, otpadnim vodama, mobilnosti kao i infrastrukturnim projektima.

  Do sada su „Dani Beča“ organizovani u Ljubljani, Sofiji, Krakovu, Zagrebu, Pragu i Sarajevu.

  Prema istraživanju koje je marta 2018. godine sprovela medjunarodna konsultantska kuća „Mercer“ Beč je 9. put zaredom proglašen za grad sa najboljim kvalitetom života na svetu.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com