• Novosti online

  DJB: Mere Vlade zbog korona virusa nerazumne, propašće domaća privreda

  Predsednik Pokreta „Dosta je bilo“ (DJB) Saša Radulović ocenio je danas da su mere koje preduzimaju vlasti u Srbiji povodom korona virusa potpuno nerazumne i neshvatljive i dodao da će za posledicu imati potpuno urušavanje domaće privrede.

  Na konferenciji za novinare, Radulović je rekao da je situacija ozbiljna i da treba pomoći starim i bolesnim ljudima ali da u svim drugim zemljama parlament stalno zaseda i kontroliše, odnosno potvrduje odluke Vlade a samo u Srbiji važi policijski čas koji traje pola dana i koji nije uvodjen ni za vreme rata 1999. godine.

  „Mi juče vidimo slike sa Sajma koje su neverovatne. Vlast koristi strah ljudi da diže paniku i zastrašuje gradjane. Rezultat toga biće propast domaćih privrednika. A to je i cilj, da osim javnog sektora jedini poslodavac ostanu strane korporacije koje se bave motanjem kablova. I svi ćute o tome jer ih je strah i samo gledaju predsednika i premijerku koji zastrašuju gradjane situacijom u Italiji“, rekao je on.

  Govoreći o višednevnim naporima DJB da bude sazvana sednica parlamenta na kojoj bi bilo reči o vanrednom stanju i načinu na koje je ono uvedeno, Radulović je rekao da je predsednica parlamenta Maja Gojković u svom odgovoru na taj zahtev potvrdila da je u tom poslu prekršen Ustav i da je, praktično, izveden državni udar.

  Radulović je rekao da je DJB poslao pismo Maji Gojković u kojem je zapitao kako je moguće da nikoga nije obavestila o navodnom zahtevu da bude sazvana sednica parlamenta pre proglašavanja vanrednog stanja i zašto na konferenciji za novinare 15. marta to niko nijednom rečju nije pomenuto.

  „Da li znate da sve skupštine u svetu normalno funkcionišu i da nigde nije na ovakav grub način prekršen Ustav i praktično izvršen državni udar? Da li razumete da svojim odbijanjem da, za razliku od svih drugih zemalja sveta, zakažete sednicu Narodne skuštine, nastavljate da kršite Ustav?“, navodi se u pismu koje je Radulović pročitao i dodao da je parlament Srbije zasedao i za vreme Prvog svetskog rata, čak i na stranoj teritoriji.

  On je dodao da će DJB, ukoliko u roku od 24 sata ne dobije odgovore od predsednice parlamenta, protiv nje i predsednika Srbije Aleksandra Vučića podneti krivične prijave za kršenje Ustava, izvršenje državnog udara i podrivanje Ustavnog poretka.

  Ostale

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com