• Novosti online

  DJB: Skandalozno hapšenje vladike Joanikija i sveštenika SPC, kao i ćutanje EU

  Pokret Dosta je bilo (DJB) saopštio je danas da oštro osudjuje hapšenje vladike Joanikija i sveštenika Srpske pravoslavne crkve (SPC) u Crnoj Gori navodeći da tim hapšenjem crnogorska vlast „pod plaštom borbe protiv korona virusa ponovo poseže za represijom, suočena s ogromnim pritiskom domaće javnosti zbog donošenja anticivilizacijskog zakona pod Orvelovskim imenom Zakon o slobodi veroispovesti“.

  DJB u saopštenju navodi da „hapšenje velikodostojnika SPC predstavlja skandalozan pokušaj vlasti u Crnoj Gori da pod lažnim izgovorom nekako obuzda sveopšte nezadovoljstvo medju vernicima koji se već mesecima oštro protive sprovodjenju već donetog protivustavnog Zakona o slobodi veroispovesti i zahtevaju njegovo ukidanje“.

  „Podsećamo javnost da su vlasti Crne Gore već hapsile učesnike mirnih protesta, zastrašivali ih, upadali im u domove, delili otkaze i privodili njihove opozicione parlamentarne predstavnike, kao i članove njihovih porodica. Privid demokratije u Crnoj Gori je sada već zamenila direktna diktatura partokratije na vlasti“, navodi u saopštenju Pokret Dosta je bilo.

  U saopštenju se navodi da je „skandalozno ćutanje i Evropske unije koja skoro dve decenije pruža bezuslovnu podršku poslušnoj autokratskoj vlasti u Podgorici, okreće glavu na drugu stranu i prećutno podržava kršenje svih prava i sloboda ljudi za koje se narod na ulicama širom Crne Gore bori već punih mesec dana“.

  „EU podržava sve autokrate Balkana i zatvara oči pred činjenicom da oni gaze sve demokratske i civilizacijske vrednosti zarad pukog održanja na vlasti, jer tako EU, pre svega Nemačka koja se jedina unutar EU bavi Balkanom, sebi olakšava proces kolonizacije Balkana i njegovo pretvaranje u koloniju jeftine radne snage za nemačku industriju“, navodi se u saopštenju.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com