• Gradovi

  Djoković otpustio ceo stručni štab

   

  Novak novostidana rs

  Drugi teniser sveta i osvajac 12 gren slem titula Novak Djoković dogovorio se sa trenerom Marjanom Vajdom, kondicionim trenerom Gebhardom Fil Gričem i fizioterapeutom Miljanom Amanovićem da zaključno sa Masters turnirom u Monte Karlu okončaju višegodišnju saradnju, saopšteno je danas.

  Kako se navodi u saopštenju Djokovićevog tima, dogovor o prekidu saradnje je postignut nakon detaljne analize igre, postignutih rezultata, ali i zbog privatnih planova svakog člana tima.

  Zaključeno je da su, uprkos fantastičnoj saradnji u proteklom periodu, trenutno neophodne promene, nov pristup i nova energija da bi Djoković podigao nivo igre i ostvarivao bolje rezultate na ATP turu.

  „Beskrajno hvala Marjanu, Džidžiju i Miljanu, na deceniji prijateljstva, požrtvovanosti, profesionalizmu i posvećenosti mojim ciljevima u karijeri. Bez njihove podrške ne bih ostvario ovako velike rezultate u tenisu. Svestan sam da su živeli za mene i da su sve podredjivali mojim uspesima i ostvarenju mojih snova. Bili su moja snaga i davali su mi uvek vetar u ledja“, rekao je Djoković.

  Novak novosti dana.rs

  „Nije ovo bila laka odluka, ali zajedno smo osetili da nam je potrebna promena. Veoma sam zahvalan i ponosan na naš odnos i neraskidivu vezu koju smo izgradili tokom godina, zasnovanu na ljubavi, poštovanju i razumevanju. Oni su moja porodica i to se nikad neće promeniti“, dodao je srpski teniser.

  Djoković je dodao da veruje da će promena doprineti njegovim boljim rezultatima.

  „Želim da nastavim da podižem nivo svoje igre i snage i to je proces koji traje. Stvarno uživam u tenisu. Imam osećaj kao da počinjem sve iz početka i svidja mi se ovaj izazov. Lovac sam i jedan od mojih najvećih ciljeva je da se ponovo vratim u pobedničku formu“, rekao je Djoković.

  Novak Djokovic novosti dana rsSrpski teniser je rekao da razmišlja da angažuje „nova lica“ u stručnom štabu, ali ne želi da žuri sa odlukom.

  „Osećam da je ovo novo poglavlje u mom životu. Moja karijera je uvek išla uzlaznom putanjom, a sada doživljavam kako je to kada vas put odvede u drugom pravcu. Želim da pronadjem način da se vratim na sam vrh jači i otporniji nego pre. Veoma sam uveren da ću u tome uspeti, iako je reč o procesu koji ne može da se desi preko noći. Zato mi je potrebno i vreme da pronadjem pravu osobu u timu sa kojom ću moći da se povežem na profesionalnom nivou“, rekao je Djoković.

  „Toliko sam dugo u tenisu da mogu samostalno da sprovodim dnevne rutine, i ne želim da žurim sa odlukama. Plan je da na narednim takmičenjima putujem uz podršku svoje porodice i menadžera. Obavestiću javnost o detaljima kada pronadjem pravu osobu za tim, ali za sada bih želeo samo da se svima vama zahvalim na podršci i na razumevanju“, zaključio je Djoković.

  Djokovićev dugogodišnji trener Marjan Vajda ispred celog tima zahvalio se na godinama koje su proveli zajedno i divnoj saradnji.

  „Vreme provedeno sa Novakom je jedan život. Bili smo deo velikih uspeha, živeli i disali za iste ciljeve. Pružio sam sve što sam znao kao trener i ponosan sam na naše rezultate. Stigli smo do momenta kada smo shvatili da je potrebna nova energija u timu. Novak može još da ide napred, i siguran sam da hoće. Uveren sam da će ostati u samom vrhu tenisa još dugo i da će pružiti nove pobede i nove radosti njegovim fanovima i svim istinskim ljubiteljima tenisa. I dalje ćemo se konsultovati, vidjati, družiti, jer mi smo ipak porodica“, rekao je Vajda.Novak Djokovic NOVOSTIDANA.RS

  Kondicioni trener Gebhard Fil Grič istakao je zahvalnost na prilici da radi sa jednim tako velikim sportistom kao što je Novak Djoković.

  „Imao sam veliku privilegiju da radim sa Novakom u proteklih osam godina. San svakog trenera je da saradjuje sa profesionalcem i sportistom koji je toliko posvećen onom što radi, kao što je Novak. Stalno je pomerao granice na kondicionom planu, a dopada mi se i što stalno pronalazi nove načine kako da napreduje u svim segmentima. Ne sumnjam da će se vratiti na sam vrh“, rekao je.

  Novak je šampion, ratnik i samo mu je nebo granica. Veoma sam ponosan na vreme koje smo proveli zajedno kao tim i kao porodica tokom takmičenja. Došao je momenat za sve nas da se razidjemo na profesionalnom planu, ali privatno ćemo ostati prijatelji i nastavićemo zajedno da delimo sve životne radosti“, rekao je Grič.

  Fizioterapeut Miljan Amanović istakao je da ne sumnja da će Djoković krenuti uskoro da pobedjuje i osvaja turnire.

  „Novak je moj najbolji prijatelj i moj brat. Proveo sam više vremena sa njim nego sa mojom porodicom u proteklih deset godina. Ništa se neće promeniti u našem odnosu, jer smo povezani na toliko načina. Uvek ću biti tu za njega i radovaću se da ga vidim da pobedjuje, osvaja turnire i ponovo ostvaruje sav svoj potencijal. Ne sumnjam da će tako i da se desi“, rekao je on.

   

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com