• Novosti online

  Djordjević: Više sredstava za osobe sa invaliditetom u narednoj godini

  Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Djordjević naveo je danas je za sledeću godinu obezbedjeno dodatnih 50 miliona dinara za konkurse za udruženja osoba sa invaliditetom.

  Prema njegovim rečima, usvojenim Predlogom budžeta za 2019. godinu planirano je povećanje za 12,5 odsto u odnosu na budžet za tekuću godinu.

  Djordjević je na 8. izbornoj skupštini Nacionalne organizacije osoba sa invaliditetom Srbije (NOOIS) rekao je da je Ministarstvo u oblasti zaštite i unapredjenja položaja osoba sa invaliditetom postiglo do sada odlične rezultate i da veruje da će se uspešna saradnja sa tom organizacijom nastaviti.

  „Dodelom sredstava preko Programskog konkursa za unapredjenje položaja osoba sa invaliditetom u Srbiji u 2018. godini, koji smo uspeli da uskladimo sa donošenjem Zakona o budžetu, omogućili smo nesmetan rad 35 saveza i 543 lokalne organizacije, kao i kontinuirano sprovodjenje različitih aktivnosti usmerenih ka unapredjenju položaja osoba sa invaliditetom“, rekao je Djordjević.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com