• Gradovi

  Djukić Dejanović: Zagadjenja vazduha i deponije problem Kragujevca

   

   

  Ministarka bez portfelja zadužena za demografiju i populacionu politiku i kandidatkinja Socijalističke partije Srbija (SPS) za gradonačelnicu Kragujevca Slavica Djukić Dejanović ocenila je da taj grad mora da reši krupne probleme vezane za ekologiju.

  „Moramo se, pre svega, usmeriti na problem aerozagađenja koji proističe iz činjenice da toplana i 30.000 domaćinstava koriste ugalj kao energent. Tu je i gust saobraćaj koji zagađuje životnu sredinu i vazduh čini značajno lošijim po kvalitetu. Gasifikacija i izgradnja severne obilaznice bi rešila ovaj problem, što će morati vrlo brzo da postane naša realnost“, rekla je ona agenciji Beta.

  „Kada govorimo o Kragujevcu kao gradu koji na adekvatan način mora da upravlja otpadom, onda nas prosto preplavi osećanje stida. Deponija u Jovanovcu nije deponije, već smetlište i tinjajući izvor zaraze. Već u prvoj godini ovo zemljište mora biti rekultivisano“, dodala je ona.

  Prema njenim rečima problem divljih deponija, kojih ima na mnogim lokacijama, „može biti rešen isključivo izgradnjom bar dva reciklažna dvorišta“.

  „Naravno, upravljanja otpadom u Kragujevcu iziskuje i regionalna razmišljanja i aktivnosti, ali se o tome dosta govori, a malo se uradilo. To će biti jedan od naši prioriteta, kako bi grad bio ekološki čist, funkcionalan i prijatan za život“, navela je Slavica Djukić Dejanović.

   

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com