• Republika Srpska

  Dodik: Incko lagao o RS

   

   

  Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik je danas izjavio da je visoki predstavnik u BiH, Valentin Incko u izveštaju o stanju BiH izneo niz neistina pred Savetom bezbednosti UN o Republici Srpskoj, a da se nije osvrnuo na probleme u Federaciji BiH, i na državnom nivou.

  „Incko je nastavio da laže o Srpskoj. Sve što je rekao o Srpskoj je slagao. Očito kupuje vreme i dobru platu od 24.000 evra“, rekao je Dodik novinarima u Nevesinju.

  On je kazao da Incko nije rekao ništa o stanju u Federaciji BiH i na državnom nivou, gde, kako je kazao, „vlast ne funkcioniše“.

  Dodik je rekao da je RS dostavila svoj izveštaj Savetu bezbednosti, te da je predstavnik Rusije koristio taj materijal da bi obavestio Savet bezbednosti o „stvarnom stanju“.

  Predsednik RS smatra da Incko treba da ode iz BiH i ocenio da je Inckova „reč beznačajna“.

  „Pre nas je bolelo to što je govorio, a sada nas nasmejava“, rekao je Dodik, dodavši da visoki predstavnik „iznošenjem neistina nastavlja da satanizuje RS, njen narod i rukovodstvo“.

  Visoki predstavnik je u izveštaju Savetu bezbednosti naveo da su Dodik i drugi članovi njegove stranke Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), „smanjili učestalost poziva za otcepljenje Republike Srpske i raspad Bosne i Hercegovine“ pošto su SAD u januaru Dodiku uvele sankcije i stavile ga na „crnu listu“.

  Incko je, medjutim, naveo da je Dodik nastavio da daje „brojne izjave o podsticanju eventualne nezavisnosti RS i sjedinjenja sa Srbijom“.

  „Slično tome, neki hrvatski političari nastavili su da se zalažu za reorganizaciju zemlje po etničkim crtama“, ukazaoje Incko.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com