BG

Др Радмило Јанковић тражи одговорност лекара антиваксера

ПРОФ. др Радмило Јанковић, анестезиолог и заменик директора УKЦ Ниш први је здравствени радник који тражио да лекар својим потписом стане иза речи да пацијенту не саветује вакцинацију и да за то одговара ако пацијент умре.

Доктор Јанковић је то изјавио после смрти неколико трудница и породиља у низу и позвао је Министарство здравља да реагује, а оно је управо данас отворило и посебан број телефона преко кога грађани могу да пријаве лекаре који људима говоре да не треба да се вакцинишу, а Лекарска комора Србије ће их казнити и одузимањем лиценце.

Др Јанковић сада каже да нема више ћутања.

– Kрајње неприхватљиво да у једном оваквом тренутку озбиљне друштвене кризе, када се нажалост већина мојих колега повлачи пред салвом бесомучних увреда и непримерених коментара, који засипају медијски простор са различитих страна, остати нем на једно, нажалост, аутодеструктивно безумље које резултира трагедијом читавог народа – почео је Јанковић, па нагласио:

– Не могу и не желим да ћутим! Не можемо стајати као неми посматрачи!

То дугујемо нашој великој жртви, дугујемо свим нашим пацијентима које смо изгубили у овој епској борби, а пре свега, дугујемо својим колегама који су у тој борби положили животе.

Док ово епско, бесомчно, пропадање народа незаустављиво срља у потпуну цивилизацијску пропаст да ми макар из моралних и етичких принципа „почистимо прво ствари у свом дворишту“.

– Апсолутно подржавам став – навео је др Јанковић – да сваки здравствени радник, а нарочито лекари и пре свега професори Медицинског факултета, морају сносити личну одговорност за чињење ствари које осим што су против здравог разума и медицинске доктрине, директно угрожавају јавно здравље и животе људи.

– Нема више скривања иза дебелих зидова, квази медицинских удружења, лажних профила на друштвеним мрежама, популарних подкастова и јутјуб канала.

Потпишите се, колеге именом и презименом, својом чашћу и образом, преузмите одговорност за распиривање пожара који сваког дана бесомучно гута на десетине, а ускоро и стотине људских живота.

Покажите нам јавно, нама који смо „плаћеници фармакомафије“ и следбеници велике уроте светских моћника, које ви то медицинске доказе следите?

На чије ставове се позивате? Kо је то објавио? Где је то потврђено? Kо је умро од вакцине? Гледали сте неку телевизијску емисију? Било је јако духовито?! Теслино оружје будућности?! Бермудски троугао?! Ма немојте!!! И сви су се смејали??!!

Идите да видите уплакана лица ваших преуморних, емотивно разорених колега у Батајници, Нишу, „Драгиши Мишовићу“, „Бежанијској коси“, Kрушевцу…

Они су поднели одговорност и деле је храбро пред очима избезумљене и преплашене Србије. А ви? Срам вас било. Будите часни људи, преузмите одговорност! – истакао је др Јанковић.

Извор: Новости

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh