• Novosti online

  DSS: Praznoslovlje i neistine predsednice Vlade

  Demokratska stranka Srbije (DSS) ocenila je da je svojim izlaganjem povodom dve godine rada Vlade, premijerka Ana Brnabić danas potvrdila da ne razume da se uspešnost vlasti može meriti samo na osnovu podizanja standarda gradjana i kvaliteta života, očuvanja nacionalnih i državnih interesa, i snaženja demokratskih i institucija pravne države.

  „Sve drugo su prazne priče, a tim praznim pričama je njeno obraćanje obilovalo“, ocenila je DSS u saopštenju.

  Ta stranka je ocenila da je uvredljiva tvrdnja predsednice Vlade, „bez obzira da li je drska ili neznalačka“, da je značajno popravljen standard gradjana, koju je argumentovala podacima o nominalnom rastu penzija i zarada.

  „Rast standarda se ne meri rastom nominalnih zarada, već se iskazuje, pored ostalog, prvenstveno rastom kupovne moći stanovništva i smanjenom stopom siromaštva u državi. Pored ove, Ana Brnabić je izrekla još jednu neshvatljivu besmislicu tvrdnjom da na rast standarda presudno utiče priliv direktnih stranih investicija“, navela je ta stranka.DSS je kao neverovatnu neistinu navela i izjavu da je od 2012. godine otvoreno 700.000 novih radnih mesta i ocenila da je Ana Brnabić time pokazala da je

  potpuno nekompetentna za vršenje funkcije predsednice Vlade.

  „Po zvaničnoj statistici zaposlenih je 2012. godine bilo 1,87 miliona a 2019. godine 2,07 miliona. Tvrdnja da su u oblasti vladavine prava ‘postignuti veliki rezultati’ u potpunoj je suprotnosti sa realnošću, ali je to predsednica Vlade izrekla sa lakoćom osobe koja se ničega ne stidi“, navela je DSS.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com