• Novosti online

  Falkoni: Reforme EU u narednih par godina

  Francuski ambasador u Srbiji Žan-Luj Falkoni izjavio je danas da je proširenje i dalje na dnevnom redu EU, ali da su reforme EU koje traži francuski predsednik Emanuel Makron neophodne zarad gradjana Evrope i da će biti sprovedene „u narednih par godina“.

  „Pre odgovora da li Francuzi podr‰žavaju proširenje na Zapadni Balkan treba odgovoriti na pitanje da li podržavaju samu EU, i zato je za Makrona važna reforma EU. Za 20 godina će biti prekasno, mora se kod gradjana vratiti osećaj EU kao nade, mora se razviti politička Evropa“, rekao je Falkoni na panelu u okviru Ekonomskog samita Srbije.

  Ipak, naveo je Falkoni, postoji velika posvećenost proširenju.

  „Nije bilo promena u procesu proširenja, uvek je bilo uslova i preduslova“, naveo je francuski ambasador.

  Prema njegovim rečima, regionalna integracija bi mogla biti veoma korisno orudje u procesu pristupanja zemalja Zapadnog Balkana EU.

  „Kombinacija evrointegracija i regionalnih integracija, to je način na koji je EU oduvek funkcionisala. Regionalna integracija bi dobro poslužila da uveri evropske gradjane, jer je EU izgradjena na normalizaciji odnosa svih suseda u Evropi“, izjavio je Falkoni.

  On je naveo da bi regionalna integracija bila ne samo ekonomski korisna već bi poslužila i kao „političko osiguranje Evropljanima da dočekuju dobre susede a ne one koji će se medjusobno svadjati“.

  „Želimo da izbegnemo neizvesnost što je moguće više“, naveo je Falkoni.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com