• Slobodno Vreme

  Festival Ukusa u Novom Sadu od 12. do 14. maja u Fabrici

  FESTIVAL UKUSA                                           

     Prvi  festival  UKUSA – knjige, kafe i čokolade u organizaciji Udruženja Educom održaće se od 12. do 14.maja 2017., SKCNS Fabrika  u Novom Sadu.

  Festival je institucionalno podržan od Gradske uprave za privredu Grada Novog Sada i Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizma.

  Svečano otvaranje Festival je zakazano za petak 12.maj u 13:30h, a svečano će ga otvoriti član Gradsko veća za privredu Milorad Radojević i Branislav Bandć, pomoćnik pokrajisnkog sekretara za privredu i turizam.

  Jedinstveni festival na našim prostorima okupiće oko 20 izlagača različith brendova kafa, čokolada i izadavačih kuća iz Srbije i regiona. Prijatelji Festivala su Vinarija Mačkov podrum i Minaqua voda.

  Učesnici:Kafa&Kafa, Kafemat, Top Cup-Sapore&The Pub, Kafa Sale, Capsoul, Torras čokolada, sladoled Crna Ovca, Moki konditorski proizvodi, Čokoladni svijet, tajlandski sladoled Špaklica, kolačići Art&Honey, Lingua, Kompas, KCNS, Educom.

  Ulaz za sve posetioce na festival je slobodan!

  Festival Ukusa podržao je prvi akciju “Klasika svaki dan” koja će biti sprovedena u okviru festivala klasične muzike Dunavska sonata, u cilju promovisanja klasične muzke u svakondnevnim situacijama.

  Tokom Festivala uživaćemo u muzici u nekoliko naših  najtalentovanijih muzičara koji  su se prijavili za Dunavsku Sonatu.

  Tri dana će posetioci moći da degustiraju kafe, čokolade, kupe proizvode, pogledaju knjige, prisustvuju interesantnim predavanjima o kafi i čokoladi, učestvuju u radionicama kao i na tribinama koje će okupiti interesantne goste.

  Festival će biti predstavljen kroz tri ulice u kojima će biti izloženi proizvodi koji će posetioci moći da degustiraju, ali i da kupe omiljenu knjigu: ulica kafe, ulica čokolade i ulica knjige.

  Posetioci će moći da uživaju u radionicam I predavanjima na temu kafe, knjige I čokolade. U nastavku je Agenda programa.

  Trajanje Festivala:

  Petak od 13:30 do 20:00h, Subota od 10:00h do 20:00h I Nedelja od 10:00 do 18:30h.

   AGENDA

  PETAK 12.MAJ

  13:30h – Svečano otvaranje Festivala

  SUBOTA 13.MAJ

  15:00h Kako učenje može da bude igra? Za decu od prvog do trećeg razreda I roditelje.

  Radionicu vode predavači NTC centra I autori knjige “Branko I Stanko – U svetu atoma“ Nemanja Bojanic i Vuk Rajovic. Radionica traje 90min, a u toku nje rade se NTC tehnike koje kod dece razvijaju funkcionalno razmisljanje i kreativnost. Trazice prave asocijacije na pojmove, sastavljace i resavace zagonetna pitanja pomocu tih istih asocijacija, trazice sakrivene reci u recenicama i jos mnogo toga.

  17:00h Promocije knjige “Uzmite život u svoje ruke” Indire Popadić, priručnik za preduzetnike

  18:00h Radionica “Kniga i Vino”, ulaz se naplaćuje 350 dinara I obavezno je prijavljenje na mejl preducom021@gmail.com zbog ograničenog broja učesnika. Kotizacija podrazumeva konzumaciju 4 vina.

  NEDELJA 14.MAJ

  13:00h Dunavska sonata – mini koncert

  14:00h Kako učenje može da bude igra? Za decu od četvrtog do osmog razreda I roditelje.

  Radionicu vode predavači NTC centra I autori knjige “Branko I Stanko – U svetu atoma“ Nemanja Bojanic i Vuk Rajovic. Radionica traje 90min, a u toku nje radimo NTC tehnike koje kod dece razvijaju funkcionalno razmisljanje i kreativnost. Trazice prave asocijacije na pojmove, sastavljace i resavace zagonetna pitanja pomocu tih istih asocijacija, trazice sakrivene reci u recenicama i jos mnogo toga.

  16:00h Radionica “ Slatki zalogaj NS”

  Izrada i ukrašavanje mafina sa različitim ukusima i slatkim dodacima. Prezentacija izrade domaćih pralina.Učesnici ove radionice imaće mogućnost degustacije naših proizvoda, a nekoliko njih da zajedno sa nama i učetvuju u izradi mafina. Ulaz se naplaćuje 250 dinara

  17:00h Promocija knjiga “Čarolija mog dede” Pipi Mile Dragice Račić

  *Organizator zadržava pravo izmene satnice I programa.

  LJ.P.

   

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com