Politika

Frka na Kosovu: Tači ne sme da slavi

kosovo,priština,opozicijaFoto: AP

Naređenje svim organcima stranke je da ne dolaze na slavlje eventualnog Tačijevog izbora na mesto predsednika, izveštava Top čenel pozivajući se na neimenovane izvore iz DPK, koji tvrde da oni tim korakom žele da spreče eventualan sukob sa opozicionim aktivistima koji protestuju ispred kosovskih institucija.

Pozive da se ne izlazi na glavni trg u Prištini uputile su i organizacije veterana OVK, koji su, kako je navedeno u njihovom saopštenju, apelovali na građane da bi u tom slučaju bilo nasilja.

Lideri opozicije su na konferenciji za novinare ispred šatora na gradskom trgu u Prištini rekli da postoji opasnost od sukoba građana.

Predsednik alijanse za budućnost Kosova Ramush Haradinaj rekao je, međutim, da neće doći ni do kakvih nereda na današnjem skupu.

„Njihov cilj je da spreče ljude da dođu na protest, jer ako ima manje demonstranata oni u skupštini bi izgledali legitimniji“, rekao je Haradinaj.

Informacija da DPK organizuje skup podrške ispred skupštine Kosova nakon izbora predsednika pojavila se juče posle podne na albanskim medijima.

Kandidati za predsednika Kosova su Hašim Tači i Rafet Rama iz Demokratske partije Kosova, a sednica kosovske skupštine na kojoj će poslanici birati između ova dva kandidata biće održana danas u 11 sati, odlučeno je u sredu na sednici predsedništva parlamenta.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh