• Istočna Srbija

  Igranje bojama

  „Igranje bojama“ Violete Vučković nova postavka u kafe galeriji Paris Art

  „Igranje bojama“ naziv je izložbe Violete Vučković koja se amaterski bavi slikanjem, a zaposlena je u Specijalnoj bolnici za psihijatrijske bolesti u Gornjoj Toponici kao klinički psiholog. Otvaranje je zakazano za nedelju 17. jun od 20 sati u kafe galeriji Paris Art.

  Violeta Vučković rođena je 1971. godine u Nišu, diplomirala na Filozofskom fakultetu na departmanu za psihologiju dok je na Medicinskom fakultetu u Nišu završila specijalističke studije medicinske psihologije 2012. godine. Od 2013. godine radi u Specijalnoj bolnici za psihijatrijske bolesti u Gornjoj Toponici kao klinički psiholog.

  Slikarstvom se bavi od detinjstva, dok  za sebe kaže da joj je jedina želja da se ostvari kao slikar.

  Amaterski se bavi slikarstvom, do sada nije izlagala samostalno, a bila je učesnik likovnih kolonija u Gornjoj Toponici u Specijalnoj bolnici za psihijatrijske bolesti, dok je u okviru škole umetničke fotografije izlagala svoje umetničke fotografije.

  U počenitm godinama njenog rada Violeti Vučković bilo je najvažnije da se osmisle i prenesu unutrašnja stanja, previranja što je nju u amaterizmu vodilo ka različitim slikarskim tehnikama. Olovka i ugljen stvarali su u tim godinama savršeno precizan crno – sivo – beli svet na slikama.

  Nova iskustva, ali i nove životne situacije i dileme unose i vuku ka novinama u slikanju. Svet nije više samo crn ili beo, svet i ne mora biti baš kao što je oko ili fotografija zabeležila, sve više se ide ka nekom unutrašnjem vodjenju ruke bez potrebe za pukim kopiranjem.Igranje bojama, oblicima..

  Savladavanje određenih tehnika vuče ka raznim eksperimentima, kako u izrazu tako i u tehnikama koje će posetioci ove izložbe moći da vide.

  Ulaz na dešavanje je besplatan, a kafe galerija Paris Art nalazi se u ulici Mije Petrovića 4b.

  D.K.

   

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com