Politika

Jedini razlog koji koči raspisivanje izbora je…

premijer Srbije Aleksandar Vucic VučićFoto: Tanjug, Marko Đokovic

On je rekao da su vanredni parlamentarni izbori mogući istovremeno sa lokalnim i pokrajinskim.

Vučić je na konferenciji za novinare rekao da zvižduci na utakmici vaterpolo prvenstva nisu razlog za raspisivanje izbora .

Kako je istakao jedini razlog zbog kog ta odluka još nije doneta je taj što mora da bude siguran ako donese odluku o održavanju vanrednih izbora da to neće ugroziti napredak ekonomskih reformi.

To je jedini razlog“, naglasio je on.

Vučić je podvukao da vanredni parlamentarni izbori ne bi bili dodatni trošak i da se pri odluci o raspisivanju neće rukovoditi stranačkim interesima.

On je rekao da je potrebno očuvanje stabilnosti, mira i novog legitimiteta vlade, a da će odluku o tome da li su novi izbori potrebni da bi se to ispunilo doneti i predsednik države i Glavni odbor SNS.

Premijer je rekao o i da ukoliko bi se vršila veća rekonstrukciju vlade, što bi, kako je rekao, želeo da učini, onda bi se to pretvorilo u „mučenje“ u narednih godinu dana i da bi svi rekli da je to loša vlada.

Dodao je da ukoliko ne dobije poverenje građana na izborima, neće više „opterećivati“ stranku koju vodi.

„Biću član, ali ne na njenom čelu. Ne interesuju me te stranačke stvari, već šta je dobro za Srbiju“, rekao je Vučić.

On je na komentar da želi da raspiše izbore jer istraživanja pokazuju da će mu 2018. opasti rejting poželeo opoziciji „sve najbolje“

„Vidim da se sastaju i oni koji ne misle isto. To je u redu i to je dozvoljeno. Što se tiče procenata glasova, računao sam. Pre neki dan šef pokrajinske vlade je rekao da ima 20 odsto u Vojvodini. Šešelj je rekao da ima 20 odsto u Srbiji, što znači da ima oko 22-23 odsto u Vojvodini koje mu je najjače uporište. Čanak ima 15 odsto, to je 58 odsto, socijalisti deset, to je 70 odsto i kada dodamo Tadića, Radulovića i Čedu, to je 80 odsto i Mađare oko osam odsto, nama ostaje malo da budemo iznad cenzusa“, završio je računicu premijer.

Želim im mnogo uspeha i da im se to ostvari, rekao je Vučić i konstatovao da su svaki izbori demokratska utakmica u kojoj uživa.

„Ne plašim se gubitka vlasti. Radio sam pošteno, nikada nisam ukrao ništa. Da li sam grešio, jesam, živ sam čovek, ali nisam rekao nijednu nepristojnost, niti brukao zemlju nigde u poslednjih godinu i po dana. Na narodu je da proceni hoće li da glasa za plan i program ili nešto drugo“, rekao je Vučić

Premijer Srbije je rekao da će sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem uvek razgovarati o važnim pitanjima i naći zajednički jezik, ali nije želeo da kaže da li je u sredu bio sa Nikolićem kako su javili neki mediji.

Ne mogu da govorim da li sam se sastao ako nismo zvanično najavili, rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima, bilo bi loše za Srbiju ako on i Nikolić nemaju isti ili slično stav o važnim pitanjima, ali se to neće desiti.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh