Novosti online

Jovanović: Platforma Narodne stranke odražavaće nacionalno jedinstvo o Kosovu i Metohiji

Poslanik i portparol Narodne stranke Stefan Jovanović izjavio je da pregovori o Kosovu i Metohiji moraju biti uvedeni u institucionalni okvir i da će zato njena poslanička grupa na predstojećoj sednici skupštine predložiti pregovaračku platformu za nastup državnih organa u pregovorima, saopštila je danas ta stranka.„Pozvaćemo predsednika Srbije Aleksandra Vučića da prihvati našu platformu ili da, ako odbije, predstavi svoju. Naša platforma će održavati nacionalno jedinstvo po pitanju Kosova i Metohije“, rekao je Jovanović listu „Danas“.

Narodna stranka zatražila je posebnu sednicu Skupštine Srbije o Kosovu i Metohiji kojoj bi prisustvovao i Vučić, a predsednik parlamenta Vladimir Orlić rekao je da bi ta sednica mogla da bude održana 13. septembra.

Jovanović je u utorak, 30. avgusta, bio sa poslanicima Narodne stranke na Kosovu i Metohiji, gde su razgovarali sa gradjanima.

„Opstanak Srba na Kosovu i Metohiji je ugrožen. Pritisak i agresija albanskog rukovodstva nad Srbima na Kosovu i Metohiji je svakodnevica. Srbi su konstantno ugroženi – žive u strahu, neizvesnosti, bez ekonomske sigurnosti i ni na kakav način nisu zaštićeni“, rekao je Jovanović.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh