• Novosti online

  Jovanović: SNS incidentima prikriva svoju katastrofalnu politiku

  Zamenik šefa odborničke grupe Savez za Srbiju (SzS) u Skupštini Beograda i potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović izjavio je danas da je vladajuća većina u gradskom parlamentu incidentima pokušala da onemogući kritiku i da istovremeno „za incidente okrivi opoziciju“.

  Jovanović je za TV N1 rekao da su odbornici Srpske napredne stranke (SNS) na današnjoj sednici gradskog parlamenta na kritike odgovorili „salvama uvreda i psovki“, kao i da „vlast ne pominje ‘Beograd na vodi’ kao razvojni projekat“, od kada je on postavio pitanje „koliko su Beograd i Srbija zaradili od tog projekta“.

  „Nema zarade. Sada pominju rekonstrukciju Kneza Miloša kao razvojni projekat, što je groteskno. Prethodna gradska vlast je ostavila tri mosta u Beogradu, dok ova pet godina samo najavljuje šta će uraditi“, rekao je Jovanović.

  On je dodao da je porez na imovinu od 2013. godine povećan za 300 odsto, da Beogradjani plaćaju najskuplje grejanje u Evropi, a da se novac iz budžeta troši nenamenski.

  „Novac iz budžeta troši se na gondole, jarbol, ‘ispaljivanje vatrometa’ i novogodišnje osvetljenje zbog kojeg nam se svi smeju“, rekao je Jovanović za televiziju N1.

  On je naveo da u gradskom budžetu istovremeno nisu predvidjena sredstva za besplatne vrtiće, besplatne udžbenike, dodatak za mlade bračne parove i 13. penziju najsiromašnijim penzionerima.

  „Privatnici u javnom gradskom prevozu dobijaju dvostruko veće subvencije, a prevoze manji broj putnika od Gradskog saobraćajnog preduzeća (GSP), u kojem su u poslednjih pet godina plate vozačima smanjene za 30 odsto. Sistematski se uništava GSP, a očigledno su pojedini privatni prevoznici u kombinaciji sa vladajućom većinom u gradu“, ocenio je Jovanović.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com