• Južna Srbija

  KOLAPS U NIŠU IZ MINUTA U MINUT: TRAGA SE ZA JEDNOM NESTALOM OSOBOM, JUG SRBIJE ZAVEJAN, SNEG I VETAR U JANUARU IZNENADILI PUTARE, LANČANI SUDAR – 22 POVREDJENIH

  Beta-noikjt4of3.542x350.jpg

  Na putu od Niša ka Pirotu kod Trupalskih šuma, saobraćaj je normalizovan, izjavo je v. d. direktora Puteva Srbije Zoran Drobnjak, prenosi Tanjug.

  Saobraćaj je krenuo i od Leskovca ka Nišu ali su tri šlepera pretkla kamione koji posipaju so i tu je došlo do zastoja.

  Štab za vanredne situacije grada Niša razmatra mogućnost uvođenja vanredne situacije.

  U Aleksincu već proglašena vanredna situacija …

  Zabranjen saobraćaj teretnim vozilima na teritoriji PU Niš.

  U opštinama Gadžin Han i Doljevac saobraćaj se odvija otežano a u Svrljigu je više lokalnih puteva neprohodno.

  14.10 – Iako je saobraćaj ponovo uspostavljen, kod naplatne rampe Nais stvorile su se velike kolone vozila i dolazi do zastoja, javlja dopisnik RTS-a.

  Zbog velikog snežnog pokrivača i vremenskih neprilika, došlo je do saobraćajne nezgode na auto-putu Niš – Beograd, u kojoj je povređeno 17 osoba saopštio je Klinički centar u Nišu.

  Od ukupnog broja povređenih, 6-oro je dece i 11 odraslih, od toga je 11 stranih državljana, a 5 državljana Republike Srbije.

  Od ukupnog broja povređenih, 3 pacijenta su sa težim telesnim povredama, od toga su 2 pacijenta zadržana na Klinici za ortopediju radi daljeg lečenja, dok je 1 pacijent otpušten.

  Od ukupnog broja povređene dece, 5-oro je primljeno na Kliniku za dečiju hirurgiju sa lakim telesnim povredama. Zbog loših vremenskih prilika, svima je ponuđeno bolničko zadržavanje. Roditelji troje dece odbili su hospitalizaciju, dok se za dvoje čeka odgovor roditelja.

  Beograd, 6. januara 2017.- Po nalogu potpredsednika Vlade i ministra unutrasnjih poslova Nebojse Stefanovica, pripadnici Zandarmerije upuceni su na deonicu auto-puta nedaleko od Nisa, kako bi pomogli pripadnicima saobracajne policije i Sektora za vanredne situacije u izvlacenju putnika i automobila. Na mesto gde je doslo do lancanog sudara vise vozila izaslo je vise od 30 pripadnika niskog odreda Zandarmerije sa neophodnom opremom za prvu pomoc, cebadima i vodom. FOTO TANJUG/ MUP SRBIJE/ ODELJENJE ZA MEDIJE I KOMUNIKACIJE/ nr

  FOTO TANJUG/ MUP SRBIJE/ ODELJENJE ZA MEDIJE I KOMUNIKACIJE/

  “Čekam u koloni od 5 časova jutros.

  Ono što ja mogu da vidim je da je ispred mene više od 30 vozila.

  Stao sam tu kod Trupalskih šuma i ni makac dalje, a samo je 1.000 metara do Niša.

  Beograd, 6. januara 2017.- Po nalogu potpredsednika Vlade i ministra unutrasnjih poslova Nebojse Stefanovica, pripadnici Zandarmerije upuceni su na deonicu auto-puta nedaleko od Nisa, kako bi pomogli pripadnicima saobracajne policije i Sektora za vanredne situacije u izvlacenju putnika i automobila. Na mesto gde je doslo do lancanog sudara vise vozila izaslo je vise od 30 pripadnika niskog odreda Zandarmerije sa neophodnom opremom za prvu pomoc, cebadima i vodom. FOTO TANJUG/ MUP SRBIJE/ ODELJENJE ZA MEDIJE I KOMUNIKACIJE/ nr

  FOTO TANJUG/ MUP SRBIJE/ ODELJENJE ZA MEDIJE I KOMUNIKACIJE/ nr

  Duva olujni vetar koji raznosi sneg, i izuzetno je hladno.

  Bilo je minus osam, a sad je pet stepeni ispod nule.

  U autobusima ima i dece, i stvarno je neophodno da se što pre očisti put i da krenemo dalje ka Nišu“- ispričao je za „ Blic“ Nišlija Nikola Milenković, koji je zarobljen na auto-putu kod Niša.

  POTRAGA ZA NESTALIM MUŠKARCIMA U OKOLINI NIŠA

  Trojica meštana sela Hum u okolini Niša koji su noćas nestali u snežnoj mećavi, pronađeni su, saznajemo u policiji.

  Za još jednom osobom se intenzivno traga.

  Noćas oko tri časa oni su se mobilnim telefonom javili porodicama i rekli da su zavejani i da ne mogu da se probiju natrag do sela.

  Nakon toga sa njima je izgubljen kontakt.

  Pripadnici Uprave za vanredne situacije, policije i Žandarmerije od jutros su tragali za njima.

  Meštani Huma su noćas krenuli u šumu po badnjake i ubrzo ih je uhvatilo nevreme.

  – Jutros u 6.30 sati primili smo prijavu da se četiri muškarca koja su traktorom krenula za badnjake, nisu vratila svojim kućama.

  Sudar NIs AUTO PUTSpasiocima  potragu otežavaju visoki smetovi od skoro dva metra, jak vetar i izuzetno niska temperatura.

  12.00 – Otvorena je traka auto-puta ka Skoplju a u Aleksincu je proglašena vanredna situacija. Ne zna se do kad će saobraćaj na auto-putu biti u prekidu, sneg i dalje pada uz jak vetar.

  11.50. Sneg i ogromni smetovi koje od jutros pravi jak vetar, „skratili“ su u Nišu i pojedine prigradske i gradske linije.

  Međutim, koje su tačno linije u prekidu, Južnim vestima nisu mogli da potvrde u Direkciji za javni prevoz, koja bi o tome trebalo da ima najpreciznije informacije.

  O tome bi, kažu oni, gradonačelnik trebalo više da zna.

  11.45 – Po nalogu ministra unutrašnjih poslova više od 30 pripadnika niškog odreda Žandarmerije upućeno kako bi pomogli u izvlačenju putnika i automobila. Oprmeljeni su neophodnom opremom za prvu pomoć, ćebadima i vodom.

  11.30. Loši vremenski uslovi, sneg i vetar izazvali su kvarove na trafo-stanicama, pa su bez struje sela Trupale, Knez Selo, Donji Matejevac, Čamurlija, Vrtište i deo Kalač brda.

  Zbog nestanka struje, mnoga sela oko Niša su i bez vode.

  Trenutno je bez struje i desetak sela opštine Aleksinac.

  Mnoga sela u ovoj opštini su zavejana i odsečena od sveta …

  11.10 – U Urgentni centar u Nišu primljeno je 22 pacijenta posle lančanog sudara i u toku je dijagnostika.

  Nakon sudara na teren su izašle četiri ekipe Hitne pomoći, a svi povređeni su prebačeni u Urgentni centar u Nišu.

  Sneg i vetar prave probleme vozačima.

  Saobraćaj je obustavljen na deonici od Trupala ka Nišu, a sve dežurne ekipe „Puteva Srbije“ pokušavaju da se probiju ka tom putnom pravcu kako bi se saobraćaj normalizovao.

   

  Судар код Ниша

  Na izlazu iz Niša  kod kazneno-popravnog doma dogodio se lančani sudar zu kome je učestovalo više od 40 automobila, javlja dopisnik RTS-a.

  Povređenoe  su 22 osobe  među kojima ima šestoro dece.

  Nakon sudara na teren su izašle četiri ekipe Hitne pomoći a svi povređeni su prebačeni u Uregntni centar u Nišu.

  auto put twiter

  U lančanom sudaru koji se jutros oko osam sati dogodio na autoputu Beograd – Skoplje kod Doljevačke petlje, povređeno je više osoba i u toku je njihovo zbrinjavanje javlja Kurir.

  Prema nezvaničnim informacijama, do nezgode je došlo kada je zbog jedno vozilo proklizalo, nakon čega su ostala koja su bila u koloni, udarala jedno u drugo.

  U niškoj Hitnoj pomoći potvrđeno je da ima povređenih ali da su njihove ekipe na terenu te da još ne mogu da daju informaciju o njihovom broju i stepenu povreda. Na autoputu je u toku zastoj, a više desetina vozila je u koloni.

  Saobraćaj na autoputu Beograd-Niš, kod petlje Trupale obustavljen je u oba smera usled loših vremenskih uslova, slabe vidljivosti i neadekvatne zimske opreme pojedinih učesnika u saobraćaju, saopštilo je jutros Javno preduzeće „Putevi Srbije“.

  Ovo preduzeće ipak nije objasnilo  kako je ovolike probleme mogao da izazove sneg od 16 cm koliko je pao u gradu na Nišavi, ako su oni adekvatno odradili svoj posao?

  Kako je moguce da meteorolozi vec 7 dana najavljuju snezne padavine, orkanski vetar i polarni mraz, a da nas i pored toga zadesi ovakav haos.

  Putari su mogli i pre snega da bace so i rizlu čime bi sprečili stvaranje poledice, kažu stručnjaci za Novosti dana.

  Putevi Srbije su krivicu prebacili na nesavesne vozačle, kao da oni treba da brinu o stanju na putevima.

  Naš savet je da bez preke potrebe ne krećete na put.

  Saobraćaj na auto-putu ka Nišu tokom jutra obustavljen je i kod petlje Paraćin, pošto se teretno vozilo poprečilo na izlazu s puta iz smera Beograda.

  Saobraćaj iz smera Beograda preusmeravanje na petlju Pojate.

  Kako je saopšteno, obustavljen je saobraćaj i na državnom putu Niš-Jug zbog saobraćajne nezgode nastale usled smanjene vidljivosti prouzrokovane jakim snegom i olujnim vetrom.

  Zbog nepovoljnih vremenskih uslova obustavljen je saobraćaj i na deonicama od Vranja do Barevića, Vlasa i Krive Feje.

  Saobraćaj je obustavljen i na deonici Donji Milanovac – Majdanpek i na putu Zaječar-Boljevac.

  „Putevi“ su saopštili i da je zatvorena deonica na Kambelac-Zvonce u Babušnici, na državnom putu II A reda 223.

  Takođe, „Putevi“ apeluju da svi učesnici u saobraćaju koriste zimske pneumatike i lance, poštuju ograničenja brzine i prilagode brzinu kretanja uslovima na putu.

  MUP je apelovao građane da bez preke potrebe ne kreću na put u krajevima gde ima problema sa snegom.

  Mnogi su trenutno zarobljeni na drumu i hladnoći u okolini Niša dok je saobraćaj u kolapsu.

  Deo Niša je već satima bez struje …

  Saobraćaj je obustavljen na deonici od Trupala ka Nišu, a  dežurne ekipe „Puteva Srbije“ pokušavaju da se probiju ka tom putnom pravcu, kako bi se saobraćaj normalizovao, dodaje se u saopštenju.

  Deo saobraćaja se preusmerava starim putem preko Aleksinca.

  Sneg i smetovi koji na pojedinim lokalnim putevima dostižu visinu do dva metra, uslovili su da u niškom kraju jutros bude skraćen veliki broj prigradskih autobuskih linija.

  Kako je agenciji Beta kazao šef niškog Štaba zimske službe Dragan Dimitrijević, skraćene su i pojedine linije gradskog saobraćaja zbog snega na kolovozu.

  „Ekipe zimske službe su na terenu, ali su nemoćne u borbi sa vetrom. Na pojedinim deonicama smetovi se formiraju već pola sata nakon čišćenja“, izjavio je Dimitrijević.

  Prema njegovim rečima, meštani sela u okolini Niša uglavnom znaju na kojim deonicama se u ovakvim vremenskim prilikama formiraju smetovi tako da od jutros nisu rizikovali da ostanu zaglavljeni u snegu.

  SNEGDimitrijević je pozvao vozače da ne kreću na put saobraćajnicama na kojima ima smetova dok vetar ne stane.

  On je dodao da je grejder za čišćenje smetova krenuo ka selu Hum, dok će u toku dana bager čistiti smetove ka selu Kravlju.

  „Ekipe JKP ‘Medijana’ od noćas neprekidno čiste ulice prvog prioriteta u gradu. Saobraćaj se odvija otežano, ali nema većih problema“, rekao je Dimitrijević.

  Prema podacima Meteorološke stanice, u Nišu je trenutno minus osam stepeni, a visina snežnog pokrivača iznosi 16 centimetara.

  Na izlazu iz Niša kod kazneno-popravnog doma dogodio se lančani sudar, javlja dopisnik RTS-a. Povređeno je 11 odraslih osoba i šestoro dece.

  Nakon sudara na teren su izašle četiri ekipe Hitne pomoći a svi povređeni su prebačeni u Uregntni centar u Nišu.

  Našoj redakciji javili su se ljudi koji su sa čitavim porodicama zarobljeni na autoputu.

  Nekima od njih ponestaje gorivo, mole za pomoć …

  I pored izuzetno teške situacije, neki gradjani koji su nam pisali ne gube smisao za humor.

  Kažu nama može u borbi sa ovolikim snegom samo premijer lično da pomogne, kao u Feketiću …

   

  Više od 10.000 ljudi je u totalnoj snežnoj blokadi na Pešteru.
  Najkritičnije je u mesnoj zajednici Karajukića bunari i Bare.
  Teško je i u selu Dubnica, gde je poslata mašina da očisti put do lokalnog groblja, a prema informacijama iz Elektrodistribucije Sjenica, sva sela za sada imaju struju.
  U novopazarskom preduzeću za puteve kažu da uz maksimalne napore održavaju prohodnost magistralnih putnih pravaca.
  Prohodno je prema Novom Pazaru, Ivanjici i Novoj Varoši, ali su regionalni putni pravci u totalnoj blokadi.
  Prema rečima rukovodioca ovog preduzeća Ćemala Sejfića, probleme najviše zadaje vetar koji stvara snežne nanose više od metra.

  FOTO: NOVOSTIDANA.RS, TVITER, FEJSBUK, RTS, BETA, TANJUG,

   

  2 Komentari

  2 Comments

  1. Љубомир Костић

   6. јануара 2017. at 11:40

   СРАМОТА! Не треба бити много стар па памтити и веће кијамете, али се ланчани судари с десетинама повређених се у Србији одавно нису десили. Просто је невероватно да, у тренутку када су јавне финансије у тако добром стању као данас (бар према тврдњи власти), да нема довољно материјалних средстава да се очисте путеви од снега?

   Шта се све догађало последњих година с путарским предузећима – то је посебна прича.

   Имам и конкретан предлог. Тамо где је то могуће, на рашчишчавању путева би могли да буду ангажовани, као „лака пешадија“, одговорни у државним органима јавним предузећима који су обавезни да се брину о зимском одржавању путева. Уколико нису способни да организују обављање неког посла – нека га обаве сами.

   Љубомир Костић

  2. Bane

   6. јануара 2017. at 14:34

   Ovako tesku situaciju sa snegom moze da resi samo premijer licno, kao u Feketicu.

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com