Politika

Kosovo: Rigorozne mere pred Željkov koncert

željko joksimović, arena, koncertFoto: Mondo/ Goran Sivački

U Ulici otvorenog srca, uz bogat kulturno umetnički program, na oko trideset štandova izloženi su razni proizvodi iz te sredine a predstavljena je i turistička ponuda Kosova.

Doček pravoslavne Nove godine po Julijanskom kalendaru biće organizovan na platou ispred studentskih domova kod Tehničke škole, a organizatori su Kancelarija za Kosovo i Metohiju i opština Kosovska Mitrovica.

Pojačno je prisustvo kosovske policije i jedinice za brzo delovanje koje će primeniti opsežne mere bezbednosti.

Manifestacija „Ulica otvorenog srca“ u Kosovskoj Mitrovici, potvrda je i dokaz da je to grad otvorenog srca, izjavio je predsednik Privremenog organa kosovskomitrovačke opštine Aleksandar Spirić.

„Ono što je radost danas u našem gradu jeste da je ‘Ulica otvorenog srca’, prepuna mladih ljudi, odnosno dece“,rekao je Spirić koji je tu manifestaciju otvorio u ime lokalne samouprave.

„Izuzetna nam je čast što Mitrovica šalje jednu pozitivniju sliku, sliku koja treba da obiđe svet i pokaže da je ova mladost željna pre svega slobode, bezbrižnog detinjstva i naravno da želi da se usavršava kao ostala deca ne samo u centralnoj Srbiji nego i šire“, dodao je on.

Spirić je naglasio da su mladi najjače oružje kada je u pitanju opstanak i budućnost Srba na Kosovu i Metohiji.

U okviru proslave tradicionalnog srpskog praznika, u ulici Kralja Petra Prvog u Kosovskoj Mitrovici, „Ulica otvorenog srca“ biće otvorena do 17 sati sa nizom sadržaja namenjenih prvenstveno najmlađima, ali i starijim građanima. Policija je za večeras najavila rigorozne mere kontrole tokom Joksimovićevog koncerta.

Doček pravoslavne Nove godine organizovan je na platou ispred studentskih domova u ovom gradu gde je postavljena bina na kojoj će večeras od 22 sata nastupiti Joksimović, uz besplatan ulaz za posetioce.

Doček Nove godine po julijanskom kalendaru u Kosovskoj Mitrovici organizuju Kancelarija za Kosovo i Metohiju i opština Kosovska Mitrovica.

Julijanski 1. januar je u narodu poznat i kao Vasiljevdan, Mali Božić i srpska Nova godina.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh