• KiM

  Kosovski mediji: Podele u Samoopredeljenju

   

   

  Prištinski elektronski mediji preneli su danas da se već godinu dana u pokretu Samoopredeljenje dogadjaju podele i problemi koji su izbili na videlo poslednjim hapšenjem „duhovnog lidera stranke“, poslanika Aljbina Kurtija i uvredljivom izjavom potpredsednice parlamenta Aide Derguti.

  Mediji prenose prepisku predsednika stranke Visara Imerija i članova predsedništva i aktivista stranke povodom uvreda koje je na račun Kurtija izrekla podpredsednica Skupštine Kosova Aida Derguti koja je u razgovoru sa poslanikom stranke Dardanom Moličajem Kurtija nazvala „izmetom“.

  Mediji su preneli razgovor članova poslaničke grupe Samoopredeljenja nakon hapšenja poslanice stranke Donike Kadaj Bujupi kada je Derguti u prepisci s Moličajem na uvredljiv način nazvala Kurtija.

  Uvrede koje je izrekla Derguti su neprihvatljive za jedan broj članova rukovodstva stranke i predsednika Imerija koji je najavio da će tokom ove nedelje o toma raspravljati predsedništvo stranke.

  Televizija KTV prenela da je uvredljivu poruku o Kurtiju Derguti pogrešno napisala u grupi gde su poslanici Samoopredeljenja misleći da je šalje samo Moličaju.

  Imeri je u odgovoru na pismo članova presedništva stranke i aktivista iz Albanije rekao da su problemi dublji i da traju već duže vreme.

  Upitana na portalu gazetablic.com da objasni šta se dogadja, Derguti je rekla da se za sada ne može izjasniti o tome.

  Sekretar ogranka Demokratske partije Kosova u Prištini Bujar Cakoli, poznat po mnogobrojnim napadima protiv Samoopredeljenja na Fejsubuku je optužio gradonačelnika Prištine Špenda Ahmetija i poslanika te stranke, bivšeg podpredsednika opštine Dardana Sejdiua da su planirali da sruše Kurtija.

  On ih je pozvao da izadju i javno kažu kako su to nameravali da urade jer će u suprotnom on objaviti sms poruke o tome.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com