Politika

Ljajić: Presuda Šešelju do 31. marta

palata pravde, rehabilitacija, draža mihajlović, ultradesničari, vojislav šešeljFoto: Mondo/ Goran Sivački

Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa tim tribunalom za TV Pink rekao da će se Srbija o zahtevu Tribunala da Šešelj prisustvuje izricanju presude odrediti kada i definitivno stigne taj zahtev, navodeći da će Srbija poštovati svoje međunarodne obaveze i svoj zakon, ali da sa druge strane mora da vodi računa o ukupnoj stabilnosti u zemlji i u društvu.

Upitan da li će Srbija da uhapsi Šešelja ako bude morala, Ljajić je rekao da u ovom momentu na to pitanje ne može da odgovori ni sa da, ni sa ne.

„Mi treba da razmotrimo sve preostale mogućnosti za koje postoji šansa da se realizuju, ne kažem da su te mogućnosti realne. Imamo nekoliko zahteva Šešeljeve odbrane, naš pravni zastupnik ima neke ideje tim povodom, kada se sve to iscrpi možemo da kažemo šta će Srbija preduzeti po tom predlogu“, rekao je Ljajić.

Upitan za slučaj radikala koje Tribunal optužuje za nepoštovanje suda, Ljajić je rekao da je Srbija predložila Tribunalu opciju po kojoj to da se reši, a to je da im se sudi u Srbji za ono za šta su optuženi.

„Nismo dobili odgovor i čekamo odgovor Tribunala. Naš predlog je bio strogo poverljiv, a onda su ga oni objavili. To je apsolutno njihova greška. Ovo je nepoštovanje suda, radi se o podnesku pod oznakom stroge poverljivosti“, rekao je Ljajić.

Kako je poručio, Srbija će uraditi sve ono što je u njenom interesu da ni na koji način ne ugrozi stabilnost u zemlji, da poštoje svoj zakon i obaveze prema Tribunalu.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh