Hronika

LUDA SREĆA:Zamalo da ih spljošti stena na Ibarskoj

odronFoto: Guliver/Getty Images/Thinkstock

Odron je bukvalno za dlaku promašio „fijat punto“ beogradske registracije u kojem su se, krećući se iz pravca Kraljeva ka Raški, nalazili supružnici Milica (31) i Novak (33) Marić iz Beograda, pišu „Večernje novosti“.

Za sat vremene ni traga od nesreće

Zbog odrona saobraćaj je na ovoj deonici puta Kraljevo-Raška kroz Ibarsku klisuru poptpuno bio u prekidu šezdesetak minuta posle kojih su vozila naizmenično propuštana jednom kolovoznom trakom. Kada su policajci, a potom i putari odradili svoj deo posla, saobraćaj je oko 13.45 potpuno normalizovan.

Iako je Novak u trenutku odrona munjevito reagovao i uspeo da skrene u levu kolovoznu traku, jedna kamena gromada je zakačila zadnji deo automobila koji se od siline udarca najpre okrenuo, a potom i udario u zaštitnu ogradu kraj kolovoza.

„Sve se odigralo u nekoliko sekundi. Odjednom je sa brda počelo da pada krupno kamenje, refleksno sam reagovao i skrenuo u levu traku, ali nas je zakačila velika stena, teška sigurno nekoliko tona, i automobil gotovo zakucala u ogradu“, vidno uzbuđen i uznemiren priča Novak Marić.

„Da nije bilo te ograde verovatno bismo se survali u Ibar, a sreća je i što u tom momentu niko nije dolazio iz suprotnog pravca“.

Mladi bračni par je, srećom, prošao bez povreda, dok je na automobilu pričinjena značajna materijalna šteta.

Marići su, inače, krenuli na Kopaonik, ali će posle svega što im se dogodilo, kako kažu, ipak odustati od odmora, pišu „Novosti“.

Povezane vesti

„Kako je moglo da bude, odlično smo prošli, gotovo bez ogrebotine. Javili smo se prijateljima da dođu po nas u Kraljevo, a na Kopaonik ćemo ići neki drugi put. Sada moramo da odemo kod naših porodica u Beogradu da se uvere da smo dobro“, još pod stresom dodaje Novakova supruga Milica.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh