• Gradovi

  Madjarski premijer ponovo kritikovao EU i EPP

   

   

  Madjarski premijer Viktor Orban danas je ponovo kritikovao Evropsku uniju (EU) i Evropsku narodnu partiju (EPP) čiji je član ali i dalje suspendovan.

  „Imamo teškoća sa EU, a te teškoće potiču zbog različitog pristupa o načinu izgradnje Evrope“, rekao je Orban u Rimu gde je učestvovao na konferenciji evropske ekstremne desnice.

  Prema njegovim rečima, postoje dva pristupa. Prvi, za koji se on zalaže, jeste izgradnja Evrope „odozdo, što podrazumeva vrstu saradnje nacija“. Drugi pristup je gradnja Evrope „odozgo, sa federalističkim pristupom, koji se ne dopada suverenim državama“, rekao je Orban.

  Madjarski premijer je rekao da postoji konkurencija izmedju ta dva pristupa i da se to dešava na svakodnevnom nivou unutar EU.

  Orban je kritikovao i odluku EPP, koja u ponedeljak odlučila da produži suspenziju madjarske vladajuće stranke Fides.

  „Mi smo crna ovca te zajednice (EPP). Problem je taj što EPP želi po svaku cenu da bude deo struktura na vlasti u EU“, rekao je Orban.

  Na skupu u Rimu je bila Marion Marešal, bivša poslanica francuske ekstremne desnice koja se zvanično povukla iz politike. Konferenciji nije prisustvovao predsednik italijanske stranke Lige Mateo Salvini, koji je pozvan ali su organizatori na kraju rekli da neće doći.

   

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com