• Gradovi

  Mihajlović: Činimo sve da obezbedimo pružne prelaze

  Ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da je najverovatniji uzrok saobraćajne nesreće u selu Donje Medjurovo „ljudski faktor“ i da očekuje da će policija vrlo brzo završiti istragu o toj nesreći.

  Mihajlović je naglasila da je sramotno što neki tu nesreću pokušavaju da iskoriste kako bi napravili političku kampanju i sakupili neki politički poen i apelovala na sve učesnike u saobraćaju da se pridržavaju propisa, jer kako je dodala „ne postoji ništa važnije od ljudskog života“.

  „Nisam ni policija, ni tužilac, ni sudija, i neću nikom da presudjujem, ali odgovornost je individualna i biće utvrdjena. Čula sam i direktora policije Vladimira Rebića koji je rekao da je u pitanju ljudski faktor i da je odgovornost na vozaču. Kada se završi istraga, kada se utvrdi i u kakvom su stanju bili vozač i vozilo, i da li su punici vikali ‘voz, voz’ i da li je vozač razgovarao mobilinim telefonom, biće utvrdjena odgovornost“, rekla je Mihajlovićeva za RTS.

  Ona je dodala da stručnjaci iz „Železnica Srbije“ stalno rade na analizi bezbednosti oko 2.200 pružnih prelaza u Srbiji, i da se svake godine dodatno obezbedi nekoliko stotina prelaza.

  „Činimo sve da unapredimo pružne prelaze, ali ako nemamo savesne vozače, nećemo smanjiti procenat nesreća. Nažalost, u 70 odsto slučajeva ljudski faktor je odgovoran“, rekla je Mihajlović.

  Navela je da nije moguće na svakom pružnom prelazu imati rampu, kao što ni na svakoj raskrsnici ne može biti postavljen semafor.

  „Prema podacima železnice, na pružnom prelazu na kome se dogodila ova teška saobraćajna nesreća u proteklih pet godina nije bilo nijednog vanrednog dogadjaja“, rekla je Mihajlovićeva.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com