• Novosti online

  Na manifestaciji Ulica otvorenog srca u Svetogorskoj ulici veliki broj gradjana

  Tradicionalna novogodišnja manifestacija „Ulica otvorenog srca“, svečano je otvorena danas u podne u Svetogorskoj ulici pod sloganom „Moj Beograd srce ima“, a Beogradjane i njihove goste zabavljaju muzičari, ulični animatori, žongleri i glumci.

  Okupljene je pozdravio gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić poželevši svima puno zdravlja i sreće u novoj godini, a Beogradjanima da se njihov grad razvija u skladu sa njihovim željama.

  On je rekao, da manifestacijom koja se tradicionalno održava u centru glavnog grada, pokazuju koliko su Beogradjani humani, solidarni i otvorenog srca, kao i koliko su porodica i tradicija važne.

  Radojićić je pozvao sve prisutne da kupe klovnovske noseve, jer će na taj način podržati projekat „Doktori klovnovi“ koji pomaže mališanima da lakše podnesu boravak u bolnicama.

  „Pomoću tog novca koji će se sakupiti Doktori klovnovi će deci, koja u 2019. godini budu bila u bolnicama, pomoći da lakše prebrode svoje tegobe“, kazao je gradonačelnik Beograda.

  Projekat „Doktori klovnovi“ pokrenula je 2003. godine organizacija „The Bridge of Life“ (Most života), a zvanično ga je odobrilo i preporučilo Ministarstvo zdravlja Srbije.

  Manifestacija u Svetogorskoj je ove godine ugostila i Grad Niš, koji je postao „domaćin u gostima“ i koji će Beogradjanima i turistima predstaviti svoje kulturne i kulinarske osobenosti.

  „Ulica otvorenog srca“, koju organizuju Skupština grada Beograda, Turistička organizacija Beograda i opština Stari grad, je od 1988. godine zvanično ušla u kalendar najznačajnijih manifestacija grada Beograda, kroz koju prodje više od 100.000 ljudi.

  Poslednjih nekoliko godina, pa tako i ove slične manifestacije održavaju se pod istim nazivom u nekoliko beogradskih opština.

  Manifestaciju su 1969. godne pokrenuli glumci Ateljea 212, kada su na jedan dan, 1. januara, menjali uloge sa konobarima, kuvarima i ostalim zaposlenim u „Srpskoj kafani“, u kojoj su tokom godine provodili vreme izmedju proba i predstava u svom pozorištu. Iz ovog nesvakidašenjeg druženja nastao je praznik Beograda koji povezuje kulturu i privredu sa humanošću.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com