• Gradovi

  Na prepunom Zlatiboru radno i paradno na prvomajski praznik

   

   

  Vrlo posećen bio je Zlatibor i ovog 1. maja.

  Oko 25.000 posetilaca provodilo se u centru turističkog naselja i po mnogobrojnim izletištima u okolini pogodnim za uranke i roštiljanja.

  Uz ovaj masovan provod i prijatan odmor, prvomajski praznik na ovoj planini iskorišćen je i za obeležavanje početka radova na početnoj stanici gondole, najvažnije investicije zlatiborskog turizma. Upriličeno je to u organizaciji opštine Čajetina i Javnog preduzeća “Gold gondola Zlatibor”, i to izlivanjem betona u temelje početne stanice gondole u blizini zlatiborske pijace.

  Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović i direktorka JP “Gold gondola” Bojana Božanić označili su početak radova na ovom delu najznačajnijeg projekta, čija je poslednja stanica već završena na Torniku. Oni su u svojim izjavama najavili da bi gondola, uprkos problemima i opstrukcijama u izdavanju dozvola za njenu gradnju, mogla biti gotova do kraja tekuće godine, posle čega će kao izuzetna atrakcija biti na raspolaganju svim gostima i meštanima Zlatibora.

  A na Kraljevom trgu glavna prvomajska dešavanja u okviru sadržajnog zabavnog programa bila su “stand-up” nastup Zorana Kesića i večernji koncert popularne grupe “Prljavi inspektora Blaža i kljunovi”.

  Satirični i uvek aktuelni Kesić najpre se kod početne stanice gondole, a potom i na bini Kraljevog trga u svom prepoznatljivom stilu emisije “24 minuta” dohvatio najbitnijih dešavanja naše svakodnevice, ali i zlatiborskog duha i erskog humora.

  Na nastupu “Blaže i kljunova” čuli su se prepoznatljivi rock tonovi, u samo njima svojstvenom maniru i fazonu. Nizali su se hitovi: “Nisam dijamant”, “Srbijo”, „Nema problema“, „Prljavi Hari“, „Vive La France“, „Ne mogu bez nje“, “Pamela” i drugi, Blaža je bio neumoran i posebno inspirisan u rodnom kraju svog dede.

  Publika je i ovom prilikom ispunila Kraljev trg, a ovim zanimljivim programima Turistička organizacija Zlatibor i opština Čajetina nastavile su tradiciju organizovanja kvalitetnih koncerata tokom prazničnih i letnjih dana na glavnoj pozornici najposećenije planine Srbije.

  PRAZNIČNA ATMOSFERA NA ZLATIBORU

  Jedna od omiljenih turističkih destinacija, planina Zlatibor, i ove godine za Prvomajske praznike spremno je dočekala goste sa svih meridijana.

  Poznata izletišta kao što su Vodice, Tić polje, Oko, podnožje Čigote i Tornika, Ribničko jezero i mnoga druga, već od ranih jutarnjih časova puna su posetilaca koji tradicionalno organizuju prvomajski uranak. Sunačno i toplo vreme, zelenilo zlatiborskih livada, miris roštilja, nasmejana lica izletnika, pa čak i zvuci trube, slika su koja danas najbolje opisuje Zlatibor.

  Lokaliteti Stopića pećina, Muzej „Staro selo“ u Sirogojnu i vodopad Gostilje otvoreni su za posetioce, a tokom dva praznična dana na Torniku radi žičara za panoramsko razgledanje i drugi zabavni sadržaji. Pešačke i biciklističke staze, kao i vidikovci na okolnim vrhovima uređeni su i spremno dočekuju brojne ljubitelje prirode i aktivnog odmora.

  Praznik na Zlatiboru zadovoljno su dočekali i hotelijeri. Popunjenost smeštaja u zlatiborskim hotelima je iznad 95%, a brojem gostiju i rezervisanih noćenja zadovoljni su i izdavaoci privatnog smeštaja.

  Zabava na Zlatiboru nastavlja se u popodnevnim časovima programom na početnoj stanici buduće Gold Gondole, a zagarantovano dobar provod nastavlja se na Kraljevom trgu nastupom Zorana Kesića i grupe „Inspektor Blaža i Kljunovi“ .

  N.P.

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com