Novosti online

Niz ubistava u Kanadi počeo svadjom počinioca s devojkom

Prošlonedeljnom višečasovnom ubijanju 22 osobe u Kanadi prethodila je svadja potonjeg ubice i njegove devojke, a ona je preživela masakr, potvrdila je policija kojoj je pomogla da ga uhvati.

Kanadska policija je danas saopštila da je 13-časovni krvavi pir prethodnog vikenda počeo napadom osumnjičenog Gabrijela Vortmana na njegovu devojku.

U tom oružanom napadu, najtežem u istoriji Kanade, stradale su 22 osobe u nekoliko sela u centralnom i severnom delu pokrajine Nova Škotska.

Policijski zvaničnik Daren Kembel rekao je da je Vortmanova devojka uspela da mu pobegne i ocenio da je to „itekako mogao da bude katalizator daljih dogadjaja“.

Medjutim, vlasti ipak ne odbacuju mogućnost da je 51-godišnji Vortman, koji je likvidiran, unapred planirao neka od ubistava koje je počinio.

Kembel je rekao da se Vortmanova devojka tokom noći krila od njega u šumi, iz koje je izašla u zoru, pozvala policiju i dala detaljne informacije o njemu. Rekla im je da je Vortman u policijskoj uniformi i da vozi auto koji izgleda kao policijski.

Da devojka nije rekla policiji da osumnjičeni vozi auto koji je namerno maskiran da izgleda kao policijski, stvari bi bile mnogo gore, kazao je Kembel.

Vortman je tokom napada otišao na benzinsku pumpu da natoči gorivo, gde se slučajno zatekao policajac koji je pucao na njega i ubio ga.

Policija je navela da je Vortman delovao sam i da je ubistva počinio na čak 16 mesta.

U aselu Portapik sa 100 meštana u kojoj je povremeno živeo, policija je našla 13 tela i nekoliko zapaljenih kuća, uključujući Vortmanovu.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh