• Novosti online

  Нова приватизација Радио телевизије Крагујевац

  Министарство привреде Србије објавило је јавни позив за прикупљање писама о заинтересованости за учешће у поступку приватизације Радио телевизије Крагујевац (РТК).

  Позив је отворен до 26. фебруара 2018. године до када заинтересовани купци треба да доставе писмо и предложе модел приватизације, индикативну цену, инвестициони програм, оквирни план пословања и број запослених.

  РТК је први пут приватизована 2015. године, када ју је за 85.500 евра купио Радоица Милосављевић из Крушевца, али је приватизација поништена почетком 2017. године јер нови власник није извршио уговорену обавезу исплате зарада, инвестирања 150.000 евра и достављања ревизорског извештаја.

  Одлуком Скупштине града Крагујевца, у јуну 2017. РТК је поново привремено преузео град Крагујевац како би је консолидовао и припремио за нову приватизацију.

  Крагујевчани и Нишлије су у више наврата показивали, па чак и петицијама, да желе да попут Новог Сада имају свој регионални јавни сервис.

  Ипак, очигледно да медијски тајкуни тако не мисле и да ће поново некоме од њих припасти некада угледна и веома гледана телевизија коју је Радоица Милосављевић довео до дна и чије су дугове, на крају, Крагујевчани  морали да покрију из свог локалног буџета.

  Љ.’.

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com