• Novosti online

  Nova stranka traži da se Šešelj izbaci iz Skupštine, a skup u Hrtkovcima zabrani

   

   

  Nova stranka zatražila je danas da se lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj izbaci iz Skupštine Srbije nakon što je gazio hrvatsku zastavu i psovao delegaciju Sabora Hrvatske ispred srpskog parlamenta, kao i da se najavljeni skup te stranke u Hrtkovcima, 6. maja, zabrani.

  „Nova stranka zahteva izbacivanje osudjenog ratnog zločinca Vojislava Šešelja iz Narodne skupštine, jer ne samo da preti i šikanira druge poslanike, već i svojim skandaloznim postupcima nanosi nemerljivu sramotu državi Srbiji. Zahtevamo i od Ministarstva unutrašnjih poslova da deluje preventivno i zabrani održavanje skupa u Hrtkovicma, jer bi u suprotnom saučestvovalo u veličanju zločina“, navodi se u saopštenju.

  Iz Nove stranke ocenjuju da „iza skandaloznog gaženja hrvatske zastave i psovanja delegacije Sabora Hrvatske ispred Skupštine Srbije od strane Vojislava Šešelja, očigledno stoji podli plan namerne proizvodnje konflikta“.

  Smatraju da je „jednako monstruozna i najava da će se osudjeni ratni zločinac vratiti na mesto zločina – u Hrtkovce, kako bi mitingovao na istom onom mestu gde je 1992. godine pozvao na progon Hrvata“.

  „Sve učestalije neprimerene i huškačke izjave predstavnika vlasti, kao i provokacije koje se podmeću, očigledan su pokušaj da se izazove haos i skrene pažnja sa nečega što SNS želi da poturi gradjanima ili, pak, da im oduzme“, saopštava Nova stranka.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com