• Istočna Srbija

  NOVI MOST U KONOPNICI OD DANAS DOSTUPAN ZA SAOBRAĆAJ

   

  Meštani Konopnice mogu od danas da koriste novi most preko Vlasine, čija je izgradnja počela pre šest meseci, a završena, kako je i planirano, do kraja 2018.godine.

  Objekat čija je dužina 71 metar, a širina kolovoza šest metara, ima sa obe strane pešačke staze širine od po jedan metar.

  Izgrađen je sredstvima Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Srbije u iznosu od nepunih 118 miliona dinara.

  Osim mosta, urađene su pristupne saobraćajnice, uređeno korito reke po 25 metara uzvodno i nizvodno od mosta i konopnički kanal.

  Most je projektovan i za velike teretne kamione, kažu inženjeri.

  Privremeni prelaz preko reke, koji je korišćen za vreme izgradnje mosta,  biće ovih dana uklonjen, kažu u preduzeću Trejs koje je izvelo radove.

  -Obećali smo da ćete dobiti novi most i on vam je od danas na raspolaganju da ga koristite – rekao je predsednik opštine Vlasotince Zoran Todorović.

  Član saveta Mesne zajednice u Konopnici Goran Stojiljković dodao je da je današnji dan upisan u istoriju ovog mesta jer njegovi žitelji 30 godina čekaju na novi most.

  Stari konopnički most izgrađen je pre pola veka, pre 30 godina značajno je oštećen u poplavi koja je zahvatila vlasotinački kraj, a od pre sedam godina bio je zabranjen za saobraćaj. Srušen je ovog leta i na njegovom mestu nikao je novi most koji je od danas dostupan za saobraćaj.

   

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com