• BG

  NUNS će izvestiti medjunarodna novinarska udruženja o uvredama poslanika SNS akterima filma „Vladalac“

   

   

  Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) najavilo je danas da će medjunarodne novinarske organizacije obavestiti o „neprimerenim uvredama“, koje su, kako se navodi u saopštenju, posle prikazivanja dokumentarnog filma „Vladalac“ o političkoj karijeri Aleksandra Vučića, izrekli funkcioneri i poslanici vladajuće koalicije o novinaru Slaviši Lekiću, akterima tog filma i televiziji N1 na kojoj je emitovan.

  U saopštenju NUNS-a se navodi da su poslanici sa liste „Aleksandar Vučić Srbija pobedjuje“ uporedjivali Lekića „sa nacističkim zločincem Jozefom Gebelsom i povezivali ga sa albanskom mafijom, a vredjali su i novinare Jugoslava Ćosića i Vesnu Mališić, kao i druge sagovornike u filmu Vladalac“.

  „Arhivski fakti iz političke karijere Aleksandra Vučića i izneta mišljenja novinara, istraživača i profesora o njegovom liku i delu, ne mogu i ne smeju biti povod da poslanici, zloupotrebljavajući skupštinsku govornicu, brutalno napadaju i etiketiraju autore i emitera. Iz iskustva upozoravamo da ovakvo javno targetiranje novinara može da proizvede teže posledice po bezbednost naših kolega“, stoji u saopštenju.

  Iz tog udruženja su najavili i da će „besprizorne napade državnih funkcionera“ uneti u svoju bazu podataka o napadima i pritiscima na novinare i medije.

  Beta

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com