• Saobraćaj

  Облачно време, потребан опрез

  На северу, у већем делу Војводине киша и ветар условиће отежане услове за вожњу, па АМСС апелује да услед клизавих и мокрих коловоза возачи држе веће одстојање између возила и не улазе у ризична претицања, саопштавају из АМСС-а.

  Већи опрез за воланом саветује се и на деоницама где долази до честе појаве одрона, којих највише има дуж ибарске и ђердапске магистрале, на деоници Кучево-Мајданпек, као и на путу Краљево-Рашка.

  Магла овог јутра додатно смањује видљивост на подручју Пожеге и Врања.

  Очекује се појачан саобраћај, посебно на прилазима већим градовима, због чега се саветује да већа толеранција за воланом, уколико дође до непредвиђених застоја или саобраћај на деоницама на којима се изводе радови буде успорен.

  Према информацијама ЈП „Путеви Србије“ на деоницама на којима су започети радови, режим саобраћаја је измењен и успорен, па је савет возачима да поштују постављену саобраћајну сигнализацију, и да брзину кретања возила прилагоде датим условима на путу.

  Због влажних коловоза и појаве ниских температура у јутарњим и вечерњим сатима, могуће је стварање поледице те из ЈП „Путеви Србије“ апелују на возаче да прилагоде брзину кретања ситуацији на путу и саветујемо максималан опрез у вожњи.

  На ауто-путевима су коловози суви, снега нема, док је на неким државним путевима I приоритета коловоз делимично влажан, мада снега нема.

  На осталим путним правцима I приоритета коловози су влажни у нижим пределима, снега има местимично у расквашеном стању до пет центиметара на територији Ивањице.

  На државним путевима II и III приоритета коловози су влажни у нижим пределима, снега има местимично у расквашеном стању до пет центиметара на територији Новог Пазара, Крушевца, Ивањице.

  Због отцепљења коловоза неопроходан је путни правац II Б-342 Уб-Караула-Ваљево (Иверак).

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com