• Južna Srbija

  ODRŽANA PRVA ETAPA EDUKACIJE BOKS TRENERA

  U NIŠU ODRŽANA PRVA ETAPA EDUKACIJE BOKS TRENERA

   Bokserski savez Srbije je započeo i sa edukacijom trenerske struke.

  Cilj saveza je da u narednom periodu razvije modele za kontinuiranu edukaciju trenera, a sve to u saradnji sa Fakultetima za sport i fizičko vaspitanje.

  Prva etapa edukacije održana je za boks trenere iz regiona Bokserskog saveza jugoistočne Srbije.

  Edukacija je obuhvatila jednodnevno predavanje koje je održano u Nišu 13. februara 2018. godine u prostorijama Sportskog centra „Čair“.

  Predavanje je održao istaknuti sportski radnik dr Milan Pešić, stručni saradnik Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta u Nišu.

  Preko 50 trenera iz regiona je čulo novine koje se tiču Zakona o sportu, a poseban aspekt edukacije odnosio se na rad sa decom, kao i na poboljšanje organizacije rada unutar bokserskih klubova.

  „Važno je da regrutujete decu iz bazičnih sportova, istraživanja pokazuju da ona daju bolje rezultate.

  I upamtite, sa decom je potrebno raditi i van ringa.

  Što se tiče menadžmenta, ako želite da budete uspešan klub, nophodno je da podelite uloge unutar tima i da se trener u klubu bavi samo trenerskim poslom.“ – istakao je dr Milan Pešić u prvom delu svog izlaganja.

  U narednom periodu Bokserski savez Srbije nastaviću sa radom na polju struke, reprezentativci su završili zimske pripreme, a već sledećeg vikenda nas očekuje pravi boks spektakl. Jagodina će biti domaćin Pojedinačnog prvenstva Srbije u boksu, finalne borbe su zakazane za 24. februar od 19 sati u Hali sportova.

   

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com