• Novosti online

  Oko 840 mostova u Francuskoj u riziku od urušavanja

  Oko 840 mostova u Francuskoj teško je oštećeno i u riziku je od urušavanja u narednih nekoliko godina, saopštila je danas komisija francuske vlade.

  Iako je vlada francuskog predsednika Emanuela Makrona već obećala povećanje izdataka za infrastrukturu, ona je sada pod novim pritiskom posle urušavanja mosta u italijanskom gradu Djenovi u utorak, kada su poginule najmanje 43 osobe.

  U izveštaju, danas objavljenom u listu Žurnal di dimanš, navodi se da je potrebna popravka trećine od 12.000 mostova u nadležnosti francuske vlade.

  Oko 840 mostova, što predstavlja oko sedam odsto, „u riziku je od rušenja“ narednih godina, ako troškovi održavanja ne budu povećavani, stoji u izveštaju.

  Komisija se nije bavila hiljadama drugih mostova u Francuskoj, za čije održavanje su nadležne pirivatne kompanije ili lokalne vlasti.

  Vlada je u julu objavila zaključke revizije, optužujući prethodne vlasti za neredovno i neadekvatno finansiranje obnove putne infrastrukture, dodajući da su problem pogoršali rast saobraćaja i sve duži periodi ekstremnog vremena.

  Ministarka saobraćaja Elizabet Born objavila je prošle nedelje plan od milijardu evra za „spasavanje francuskih puteva“, uključujući mostove i tunele.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com