• Novosti online

  Olenik: Kandidujem se za predsednika PSG, a to planira i Sergej Trifunović. …

  Član Izvršnog odbora Pokreta slobodnih gradjana (PSG) Aleksandar Olenik izjavio je da je jedini kandidat za predsednika tog pokreta, ali i da ima saznanja da glumac Sergej Trifunović planira da se kandiduje za tu funkciju, objavio je „Danas“.

  Olenik je za taj list rekao da je njegov program pre svega prepoznavanje nužnosti smene vlasti predsednika Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića.

  On je dodao da nema dileme da bi Srbija trebalo da teži i učini sve kako bi bila član EU, da bi Kosovo trebalo da postane punopravni član svih medjunarodnih organizacija i da bi trebalo voditi politiku „sa jasnom svešću o tome da je Kosovo faktički nezavisna država“.

  Pozvao je gradjane da se odazivaju gradjanskim protestima protiv nasilja koji se subotom održavaju u Beorgadu i ocenio da nije sasvim jasno koliki je upliv i uticaj Saveza za Srbiju na tom protestu.

  Olenik je kazao da se zalaže za bojkot izbora pod trenutnim uslovima, a kao jedan od glavnih razloga navodi nedavno održane izbore u Lučanima, gde su biračima, kako je rekao, bile „zavezane oči i zapušene uši“.

  „Ako se ništa ne promeni do republičkih izbora, biračima će biti vezane i noge, a onda je potpuno besmisleno učestvovati u pravljenju fasade režimu Vučića da je Srbija država u kojoj vlada minimum uslova za demokratske izbore“, rekao je Olenik.

  Rok za podnošenje kandidatura za predsednika PSG je 18. januar, a izbori za novog predsednika zakazani su za 26. januar.

  Osnivač PSG i bivši zaštitnik gradjana Saša Janković pre manje od mesec dana najavio je da se povlači iz politike i daje ostavku na tu funkciju na kojoj je bio od maja 2017. godine.
  Trifunović: Ne želim da komentarišem izjave o kandidaturi za predsednika PSG
  Glumac Sergej Trifunović izjavio je danas da ne želi da komentariše izjavu člana izvršnog odbora Pokreta slobodnih gradjana (PSG) Aleksandra Olenika, kako bi on mogao biti jedan od kandidata za novog predsednika PSG.

  „On može da izjavljuje šta god hoće, ali ja ne želim ništa da komentarišem“, rekao je Trifunović za agenciju Beta.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com