• Saobraćaj

  Опрез за воланом због повремене слабе кише

  Услови за вожњу, иако повољнији него претходних дана, захтевају додатан опрез за воланом, посебно на путним правцима који воде поред стенских усека и клисура, јер овакве временске прилике повећавају могућност стварања одрона на тим местима, саопштавају из АМСС.

  Поред одрона, на које упозоравају из ЈП „Путеви Србије“ пуну опрезност за воланом захтевају и деонице на којима, због започетих радова, возаче очекује успорена вожња, посебно у сатима када је саобраћај појачан због почетка радне недеље, али и због данашњег празника.

  ЈКП „Паркинг сервис“ током обележавања Дана државности, у понедељак и уторак неће контролисати и наплаћивати паркирање у зонираним деловима града.

  ЈП „Путеви Србије“ и Сектор наплате путарине ће током предстојећег празника интезивирати рад на наплатним станицама како би се обезбедио несметан пролазак возила због повећаног саобраћаја на путевима у Србији, посебно на аутопутевима под наплатом.

  Према последњим информацијама на нашим терминалима нема дужих задржавања путничких возила, мада се због продуженог викенда, очекује већи број возила, а самим тим и појачан саобраћај.

  Због влажних коловоза и појаве ниских температура у јутарњим и вечерњим сатима, могуће је стварање поледице, па ЈП „Путеви Србије“ апелује на возаче да прилагоде брзину кретања ситуацији на путу и саветује максималан опрез у вожњи.

  На најоптерећенијим путним правцима I приоритета коловоз је углавном сув.

  На државним путевима II приоритета коловози су влажни у нижим пределима, снега има местимично у расквашеном стању до пет центиметара на територији Новог Пазара.

  На осталим путним правцима III приоритета коловози су влажни у нижим пределима, снега има местимично у расквашеном стању до пет центиметара на територији Врања, Новог Пазара, Ивањице.

  Прилази планинским туристичким центрима, Копаонику, Златибору, Гочу, Старој планини, Тари, Букуљи и Дивчибарама су проходни.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com