Novosti online

Papa: Tri ključne reči u braku su molim, hvala i izvini

Papa Franja rekao je danas da je pandemija pogoršala porodične probleme i pozvao bračne parove da potraže pomoć i da uvek imaju na umu da su tri ključne reči u braku molim, hvala i izvini.

Njegovo pismo bračnim parovima objavljeno je danas, na katolički praznik u znak sećanja na Isusovu porodicu.

Govoreći sa prozora Bazilike Svetog Petra u Vatikanu, Franja je rekao da je pismo njegov „božićni poklon bračnim parovima“.

Pozvao ih je da radjaju decu kako bi se borili protiv „demografske zime“ koja je učinila da Italija bude medju zemljama sa najnižom stopom nataliteta u svetu.

Papa je u pismu naveo da su blokade i karantin primorali porodice da provode više vremena zajedno, ali da je takvo nametnuto zajedništvo testiralo strpljenje roditelja i braće i sestara, a u nekim slučajevima dovelo je do stvarnih problema.

„Postojeći problemi su se pogoršavali, izazivajući sukobe koji su u nekim slučajevima postali gotovo nepodnošljivi. Mnogi su čak doživeli i prekid veze“, napisao je Franja.

On je podsetio roditelje da raspad braka posebno teško pada deci, koja na roditelje gledaju kao na stalan izvor stabilnosti, ljubavi, poverenja i snage.

Pozvao je roditelje da nastave da traže pomoć kako bi pokušali da prevazidju svadje, uključujući i molitvu.

„Zapamtite i da praštanje leči svaku ranu“, rekao je.

Pozvao je porodice da ostave svoje mobilne telefone za stolom i razgovaraju.

„Tužno je videti porodicu za ručkom, svako sa svojim mobilnim telefonom, ne razgovaraju jedni sa drugima, svi pričaju mobilnim telefonom“, rekao je on.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh