Politika

Pastor: SVM će samostalno izaći za izbore

pastorFoto: Beta/Dragan Gojić


Pastor je na konferenciji za novinare rekao da samostalni nastup SVM-a na republičkim, pokrajinskim i lokalnim izborima ne isključuje saradnju sa ostalim mađarskim partijama, ali da van tog okvira SVM neće ulaziti ni u kakve predizborne koalicije.

Pastor je precizirao da nakon jučerašnjeg sastanka s predstavnicima Demokratske stranke vojvođanskih Mađara i Stranke mađarskog jedinstva očekuje njihovu podršku listi SVM-a na izborima na republičkom i pokrajinskom nivou, dok će odluku o lokalnim izborima donositi predsedništvo i savet stranke na predlog lokalnih odbora.

„Savez vojvođanskih Mađara spreman je za ove izbore. Imamo rezultate koje možemo da stavimo na sto, imamo program oko kojeg možemo da okupimo biračko telo, imamo poruku koja može da naiđe na prihvat ne samo od strane vojvođanskih Mađara nego i drugih. Mislim da smo u proteklom periodu pokazalo da smo manjinska mađarska, ali regionalna i građanska stranka“, rekao je Pastor.

Povodom najave eventualnog učešća Mađarskog pokreta na predstojećim izborima, lider SVM-a je ocenio da je time pokret izašao iz uloge civilne organizacije i najavio je disciplinske postupke protiv članova stranke koji su i osnivači i članovi ovog pokreta.

„Ono što su uradili u potpunosti se kosi sa svim onim što su prethodno najavljivali i ide u sukob sa svim pravilima koja važe unutar SVM-a čiji su oni članovi“, obrazložio je Pastor.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh