• Hronika

  Poslednja šansa za istinu o smrti Dade Vujasinović

  dada vujasinovićFoto: Screenshot/Youtube

  Od tog dokumenta se očekuje da razreši dilemu da li je reč o ubistvu ili samoubistvu, kako je to prvobitno istragom bilo utvrđeno.

  Telo novinarke Vujasinović, novinarke „Duge“, pronađeno je 9. aprila 1994. godine, a policija je nedugo zatim slučaj zaključila kao samoubistvo iz lovačke puške.

  Beogradsko Okružno javno tužilaštvo je 2009. godine zatražilo od policije da utvrdi pod kojim okolnostima je ubijena novinarka, na osnovu veštačenja balističara Vlade Kostića, koji je utvrdio da ona nije mogla sama sebi da nanese povrede.

  Slučaj smrti pod nerazjašnjenim okolnostima novinarke Radislave Dade Vujasinović 1994. godine u Beogradu jedan je od prvih koji se, početkom 2015. godine, našao na online platformi Saveta Evrope za zaštitu novinara i novinarske profesije, koja je pokrenuta prošle nedelje. Srpske vlasti nisu preduzele sve potrebne mere kako bi se rasvetlile okolnosti smrti novinarke nedeljnika „Duga“, navodi se u ovom dokumentu.

  Slučaj je sa oznakom prvog stepena hitnosti, što je oznaka za najteže povrede bezbednosti novinara i novinarstva, na online platformu postavilo profesionalno medijsko udruženje Reporteri bez granica.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com