• Politika

  Predbračni ugovor DS i Dosta je bilo za Vračar

  branimir kuzmanovićFoto: youtube/printscreen

  Strategija je, zapravo, predkoalicioni ugovor tih stranaka za vođenje beogradske opštine Vračar. Nakon potpisivanja, nosilac liste „Vračar slobodno“ Branimir Kuzmanović (DS) rekao je novinarima da će tim dokumentom biti definisani načini političkog delovanja, politički ciljevi i organizacija rada dve grupacije koje su osvojile najviše glasova na izborima na Vračaru.

  Ćutanje o predsedniku Opštine

  „Predsednik opštine biće neko iz pokreta ‘Dosta je bilo’ ili naše liste. O tome još nismo razgovarali“, dodao je Kuzmanović.

  On je kazao da će koalicioni sporazum biti potpisan u narednom periodu.

  „Ovo je važniji dokument, jer građane zanima šta i kako će se dešavati na opštini“, rekao je Kuzmanović.

  On je najavio i da će o eventualnoj koaliciji sa Liberalno demokratskom partijom (LDP) sutra razgovarati, jer je LDP kome je pripao jedan mandat nedavno saopštio da je napustio pregovore o formiranju lokalne vlasti na Vračaru.

  Najavio je razgovore i sa predstavnicima Demokratske stranke Srbije (DSS).

  O budućem predsedniku opštine Vračar, Kuzmanović je rekao da nije najvažnije ko će to biti, već da budu ostvareni svi projekti i strategije.

  Predstavnik pokreta „Dosta je bilo“ Vojin Biljić rekao je da je strategija važan dokument, jer dokazuje da je moguće vršenje vlasti u interesu građana.

  „Ovo je prvi i najvažniji korak ka formiranju vladajuće koalicije DJB i liste Vračar slobodno, koju predvodi DS. Za koaliciju je obezbeđena potrebna većina od 24 odbornika, ali pošto dogovori sa drugim listama nisu završeni, još nije poznato koliko će odbornika podržati Strategiju“, saopštio je Pokret Dosta je bilo.

  Vračar će biti prva opština u Srbiji za koju će Dosta je bilo preuzeti odgovornost. To znači da će Vračar biti prva opština u Srbiji sa potpuno transparentnom vlašću koja će biti servis građana.

  Na Vračaru će po prvi put biti zaustavljeno partijsko zapošljavanje, uvedeni pravi javni konkursi za zapošljavanje na sva profesionalna radna mesta, javno objavljen budžet i izvršenje budžeta za svaki mesec, biće urađena sistematizacija radnih mesta koja će biti javna, imovina Vračara će biti popisana i biće javno objavljeno kako se koristi, kao i svi ostali podaci koji se tiču rada opštine, navodi se u saopštenju.

  Jedina stranačka mesta o kojima će DJB i lista Vračar slobodno pregovarati i utvrditi koalicionim sporazumom ko će ih zauzeti, biće predsednici opštine i skupštine opštine i njihovi zamenici, plus 9 članova opštinskog veća. Za sva ostala radna mesta biće raspisani javi konkursi.

  Dosta je bilo će raditi u opštini Vračar isključivo uz puno poštovanje svih principa, pre svega principa potpune transparentnosti i učiniće sve da, zajedno sa svojim koalicionim partnerima, Vračar postane primer jeftine i efikasne uprave, koja će biti servis građana.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com