• Novosti online

  Predsedništvo BiH uzdržano o Jerusalimu bez obzira na Dodikovo pismo podrške Izraelu

  Predsedništvo BiH odlučilo je da BIH bude uzdržana na današnjem glasanju u Generalnoj skupštini UN o rezoluciji koja bi odbacila odluku američkog predsednika Donalda Trampa o priznanju Jerusalima kao glavnog grada Izraela i premeštanju Ambasade iz Tel Aviva u taj grad, preneli su sarajevski mediji.

  Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio je pismo srpskom članu Predsedništva BiH Mladenu Ivaniću u kojem je zatražio da BiH podrži Izrael i američkog predsednika.

  Dodik je ocenio je da šef Misije BiH pri UN ne treba da podrži rezoluciju.

  „Ceneći svu delikatnost višegodišnjeg problema izmedju Izraela i Palestine, a u svetlu odluke predsednika SAD Donalda Trampa da diplomatsko predstavništvo SAD premesti u Јerusalim, tražim od vas da kao član Predsedništva iz RS učinite sve da šef Misije BiH pri UN ne podrži rezoluciju, a koja bi išla u pravcu odbacivanja odluke američkog predsednika“, naveo je Dodik u pismu, koje je, pozivajući se na nezvanične izvore, prenela banjalučka Alternativna televizija.

  U pismu se, izmedju ostalog, navodi da „RS i Izrael imaju prijateljske odnose, te da bi trebalo zaustaviti bilo kakve diplomatske akcije BiH koje bi mogle da naruše to prijateljstvo“.

  „U potpunosti razumemo složenost situacije na Bliskom istoku i zalažemo se za mirno rešenje problema izmedju Izraela i Palestine „, stoji u Dodikovom pismu.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com