Južna Srbija

Preševo već ima novu vlast

preševo, maršala tita, situacija, trgovina, albanacFoto: Mondo/ Goran Sivački

Alternativa za promene (AP), čiji je lider Šćiprim Arifi i Partija za demokratsko delovanje (PDD) Rize Haljimija, potpisale su koalicioni sporazum o vladajućoj većini u opštini Preševo.

Time je ta opština postala prva u Srbiji nakon lokalnih izbora u kojoj je oformljena nova vlast.

Član PDD Beljuj Nasufi rekao je da će novi predsednik opštine Preševo, prema potpisanom koalicinom sporazumu, biti Šćiprim Arifi, dok će predsednica opštinskog odbora PDD u Preševu Ardita Sinani biti predsednica Skupštine opštine Preševo.

„Koalicioni sporazum su potpisali Riza Haljimi i Šćiprim Arifi, a biće realizovan čim to dopuste zakonski rokovi“, kazao je Nasufi.

Koalicioni sporazum Alternative za promene i PDD nije iznenađenje jer su obe partije i pre izbora najavljivale da neće ulaziti u koaliciju sa do tada vladajućom Demokratskom partijom Albanaca (DPA), čiji je lider i dosadašnji predsednik opštine Preševo Ragmi Mustafa.

Prema podacima Opštinske izborne komisije u Preševu, Alternativa za promene dobila je 11 odborničkih mandata dok je PDD dobila deset odborničkih mandata, od ukupno 38 koliko ih ima u Skupštini opštine Preševo.

Demokratska partija Albanaca (DPA) dobila je 14 odbornika, ali će u narednom sazivu ostati u opoziciji.

U Skupštini opštine Preševo dva odbornika imaće i Demokratska unija doline, čiji je lider dosadašnji zamenik predsednika opštine Preševo Skender Destani, a jednog odbornika Demokratska unija Albanaca, čiji je lider Rahmi Zuljfiu.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh