• Ekonomija

  Protokolom prekinut štrajk u fabrici “Falc East“ u Knjaževcu

   

  KnjazevacPredstavnici Italijanskog “Falc Easta“ iz Knjaževca i Sindikata „Sloga“ ispred štrajkača potpisali su danas protokol o načinu prestanka obustave rada u toj kompaniji, čime su se stekli uslovi da se radnici vrate u proizvodne pogone i otpočne puna proizvodnja.

  Potpisivanjem Protokola između predstavnika „Sloge“ sa jedne i ovlašćenog lica “Falc East“ iz Knjaževca sa druge, i Opštine Knjaževac kao garanta potpisanog, dogovoreno da će “Falc East“ isplatiti potpunu zaradu za mesec maj, kao i novčanu pomoć svim zaposlenima i to: 4000 dinara radnicima odeljenja montaže, 2000 dinara šivaćim odeljenjima i po1500 dinara ostalim odeljenjima.

  Novčana pomoć biće isplaćena  u toku sutrašnjeg dana, a najkasnije do četvrtka 18.05.2017. godine, do 12 časova.

  Dogovoreno je da zaposleni neće snositi posledice zbog spontane obustave rada, već će se kroz obostrano razumevanje i bez ucena pristupiti daljem unapređenju dijaloga, usklađivanju pojedinačnih ugovora o radu, izradi pravilnika o sistematizaciji, vodeći pritom računa o najboljim interesima i zaposlenih i kompanije.

  Protokolom je predviđeno da će se po dobijanju rešenja o registraciji i sticanja statusa reprezentativnog sindikata pristupiti postupku pregovaranja radi zaključivanja kolektivnog ugovora između poslodavca i reprezentativnog sindikata.

  Udruženi sindikati Srbije „Sloga“, koji u “Falc East“ Knjaževac imaju više od 650 članova, pozdravljaju današnje potpisivanje Protokola i odluku poslovodstva kompanije da pristupi dijalogu.

  Posebno se zahvaljuju čelnim ljudima Opštine Knjаževac koji su učestvovali u medijaciji i iskazali razumevanje za nastalu situaciju i spremnost za rešavanje problema.

  LJ.P.

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com