Svetske Novosti

Putin: Vojska Rusije nikome ne preti

MOSKVA – Predsednik Rusije Vladimir Putin ponovo je danas izrazio iznenađenje zbog burne reakcije zapadnih partnera na vojne vežbe ruske vojske i još jednom poručio da Rusija nikome ne preti.

„Naša vojska nikome ne preti. To želim još jednom da naglasim da bi svi čuli, ne samo oni koji ovde sede“, kazao je Putin u razgovoru sa zaposlenima u kompaniji „Autodizel“ u Jaroslavlju.

Kako je rekao, ruska vojska je postala moderna i veoma efikasna.

„Nekoliko puta je porastao broj treninga, vežbi, uključujući i nenajavljene provere, koje s vremena na vreme iz nekog razloga brinu naše partnere, da ih tako nazovemo. Kada oni održavaju neke vežbe mi se ne brinemo, ali iz nekog razloga oni se odmah unervoze, toliko su nervozni“, rekao je šef ruske države, prenosi Sputnjik.

On je dodao da „se u Rusiji danas nastavlja realizacija programa razvoja vojske“.

„Vojska mora da bude kompaktna i veoma efikasna i zato ćemo nastaviti i strukturnu reformu i optimizaciju brojnosti, bez nekih velikih otpuštanja“, rekao je Putin.

Ruski predsednik je rekao da će posebna pažnja i dalje biti na onim komponentama oružanih snaga kao što su modernizacija, agencijska i tehnička obaveštajna služba, sistemi veze, savremeno oružje visoke preciznosti i visoke tehnologije.

Sergei Karpukhin/Pool photo via AP

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh